27.9.11

ACxDC - Second Coming EP (2011)

Έχω ξαναγράψει ότι η σχέση μου με το powerviolence είναι τελείως επιδερμική, αυτούς εδώ τους βρήκα στο πολύ ενημερωμένο ελληνικό hardcore portal new noise. Aυτή είναι η δεύτερη ΕΡ κυκλοφορία των ACxDC ("Anti-Christ Demon Core" σημαίνουν τα αρχικά) μετά από ένα διάστημα κάποιων ετών που η μπάντα ήταν διαλυμένη, και είναι μια αποκάλυψη, μιας και μέσα σε μόλις 7 λεπτά υπάρχουν συνθέσεις με λόγο ύπαρξης και -προφανώς- άπειρη καφρίλα και τελικές τσίτες. Σε αυτά τα ιδιώματα δε χωράνε πολλές περιγραφές, απλά τέτοια ήττα είχα να τη φάω από τότε που πρωτοάκουσα Iskra ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το ΕΡ παίζει όλο streaming στο bandcamp, όπου υπάρχει και το υπόλοιπο υλικό τους (κυρίως το ντεμπούτο ΕΡ "He had it Coming" από το 2005) για δωρεάν κατέβασμα.

Roadburn 2012 update

Μετά από τις τελευταίες ανακοινώσεις, το πρόγραμμα του επόμενου Roadburn Festival διαμορφώνεται ως εξής:

12 Απριλίου
OM
d.USK
Agalloch
Virus
Spiders

13 Απριλίου (curated by Voivod)
Voivod
Solstafir
Hexvessel
Anekdoten
Gnod 

14 Απριλίου
Sleep
The Obsessed
40 Watt Sun
Devil
Dark Buddah Rising
Leaf Hound
Bongripper
Necros Christos
Necro Deathmort

15 Απριλίου (the Afterburner)
Coroner
Bongripper (performing "Satan Worshipping Doom" in it's entirety)
Fleshpress

24.9.11

Rwake - Rest (2011)

Οι Rwake δε χρειάζονται συστάσεις, είναι μια κρίσιμη μπάντα του sludge των 00s και το καλύτερο παράδειγμα σταθερής και μεθοδικής δουλειάς. Στον πέμπτο δίσκο τους συνεχίζουν να εξελίσσουν το προσωπικό ύφος που έχουν καθιερώσει από το "Hell is a Door to the Sun" του 2002. Με παραγωγό ξανά τον Sanford Parker, ο οποίος εδώ καθαρίζει τη φωνή του CT (οποίος μπορεί να αδυνατεί να "τραγουδήσει", αλλά ερμηνεύει με περίσσιο πάθος) και αφήνει όλο το fuzz και την παραμόρφωση στο μικρόφωνο της B, οι Rwake απλώνουν τις διάρκειες και χωρίζουν τον δίσκο σε τέσερις (συν δύο μικρά intro) μακροσκελείς συνθέσεις, με prog διαθέσεις και πολύπλοκες δομές. Μπορεί εδώ να μην υπάρχει ένα hit-άκι σαν το "Leviticus" ή ένα έπος σαν το "If You Walk Before You Crawl / You Crawl Before You Die", αλλά μάλλον αυτός είναι ο πιο περιπετειώδης και ταυτόχρονα πλούσιος δίσκος των Αμερικανών.

21.9.11

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ των AURA NOIR στην Αθήνα

Η CTS Productions με λύπη σας ανακοινώνει ότι αναγκάζεται να προβεί στην αναβολή της αυριανής συναυλίας 22 Σεπτεμβρίου των Aura Noir στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συναυλία της Θεσσαλονίκης μεθαύριο, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Eightball Club θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Έπειτα από την ανακοίνωση της 24ωρης απεργίας όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, το τελικό χτύπημα για την συναυλία ήρθαν να δώσουν οι σημερινές ανακοινώσεις για την 24ωρη απεργία των ταξί και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας καθιστώντας αδύνατη την μεταφορά του κοινού προς και από τον χώρο διεξαγωγής, καθώς και για τις στάσεις εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που δημιουργούν μεγάλη καθυστέρηση της πτήσης των Aura Noir και συνεπώς τεράστια προβλήματα στο χρονοδιάγραμμα της συναυλίας.
Θα ακολουθήσει σύντομα νέα ενημέρωση με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας, ούτως ώστε οι συνθήκες να είναι κατάλληλες για όλους μας και να απολαύσουμε την μεγάλη Νορβηγική αυτή μπάντα όπως της αρμόζει.
Οι κάτοχοι των εισιτηρίων προπώλησης διατηρούν προς το παρόν τα εισιτήρια τους μέχρι νεοτέρης ανακοίνωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο facebook (http://www.facebook.com/catchthesoap) και το twitter (http://twitter.com/CTSprods).
Ευχαριστούμε για τη κατανόηση.


Aura Noir meet'n'greet & black metal party @ Roi Mat

Εφόσον οι Aura Noir θα φθάσουν (έστω και καθυστερημένα) στην Αθήνα και για να σας ανταμείψουμε όσο μπορούμε κι εμείς αλλά και οι ίδιοι οι Aura Noir, διοργανώνουμε αντί της συναυλίας ένα meet'n'greet στο Roi Mat (Σολωμού 17-19, Αθήνα) αύριο στις 23:00, τουλάχιστον για όσους μένουν κοντά και μπορούν να παρευρεθούν περπατώντας ή διατίθενται να πάρουν αυτοκίνητο.
Οι Aura Noir κατανοούν απόλυτα την κατάσταση και λυπούνται πολύ.
Επίσης μας ενημέρωσαν ότι έχουν ετοιμάσει t-shirts αποκλειστικά για το show της Αθήνας, τα οποία θα ειναι διαθέσιμα στο Roi Mat.


20.9.11

Corrupted - Garten Der Unbewusstheit (2011)

Το περιμέναμε. Από πρόπερσι. Στο ενδιάμεσο μας έζωσαν τα φίδια όταν μάθαμε ότι αποχώρησε ο Hevi. Και ακόμα περισσότερο όταν αποχώρησε και ο Talbot. Από τον πυρήνα των αυθεντικών Corrupted έχει μείνει σήμερα μόνο ο Chew, στην εταιρεία του οποίου κυκλοφορεί ο δίσκος. Τα "Vasana" και "An Island Insane" ΕΡς του 2007 ήταν οκ, αλλά σε καμία  περίπτωση δεν μπορούσαν να κρατήσουν το βάρος των τελευταίων κυκλοφοριών των αυθεντικών Corrupted.
Εδώ είναι οι τελευταίες ηχογραφήσεις των Hevi και Talbot με την μπάντα. Παρότι το ύφος παραπέμπει σε ένα διαφορετικό ανακάτεμα των στοιχείων που συνέθεσαν το συγκλονιστικό "El Mundo Frio" του 2005, η αλήθεια είναι αρκετά βαθύτερη. Το "Garten" που ανοίγει τον δίσκο αιωρείται σε ακουστικές και ατμοσφαιρικές φόρμες επί ένα μισάωρο, χωρίς ιδιαίτερα έντονες κορυφώσεις αλλά με τη φωνή του Hevi παρούσα. Post rock; In my Corrupted; Χαλάρωσε...
Ακολουθεί το πεντάλεπτο ακουστικό ιντερλούδιο "Against The Darkest Days" που οδηγεί σε ένα νέο "Gekkou No Daich", το οποίο δεν έχει καμία σχέση με εκείνο το ακουστικό μοιρολόι που άνοιγε το "Se Hace Por Los Suenos Asesinos" του 2004, αλλά πρόκειται μάλλον για το πιο πολύπλοκο κομμάτι που έγραψαν ποτέ οι Corrupted, ένα έπος σπάνιας ομορφιάς με καταπληκτική ανάπτυξη στα τριάντα λεπτά της διάρκειάς του από σπουδαίες μελωδίες σε υπέρβαρα riffs. Το ιδανικό κλείσιμο της αυλαίας για αυτή τη μορφή της Μεγάλης αυτής μπάντας.
Συνολικά, και χωρίς να είναι καν το καλύτερο άλμπουμ των Ιαπώνων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ευρύτερο sludge χώρο το 2011, και -προφανώς- την κορυφαία κυκλοφορία του χώρου μέχρι στιγμής για φέτος.

Fleshpress news

Ένα χρόνο μετά τα ΕΡ "Rebuild/Cramble" και "No Return" και τέσσερα χρόνια μετά το έπος "Pillars", οι θεοί του ευρωπαϊκού sludge Fleshpress (με τον Mikko Aspa στη συνθεσή τους, μην ξεχνιόμστε) θα κυκλοφορήσουν το πέμπτο τους άλμπουμ στις 19 Οκτωβρίου από την Kult of Nihilow (κλασικά) με τίτλο "Acid Mouth Strangulation"
http://www.cfprod.com/kon/kon.php

19.9.11

Amebix - Sonic Mass (2011)

Και να λοιπόν η επιστροφή των μεγάλων Amebix μετά από 24 χρόνια. Το single-προπομπός "Knights of the Black Sun" έδινε ξεκάθαρα το μύνημα σε όσους δεν μπόρεσαν να το διακρίνουν στην επανηχογράφηση του "Winter" πέρσι: Τέρμα τα μπάχαλα, η σκατίλα και η απόγνωση, οι νέοι Amebix είναι μια μπάντα που παίζει βαριά και επιβλητική μουσική, με ευθείες πλέον αναφορές στην κληρονομιά των Killing Joke. Πολλοί παλαιοί οπαδοί τους (κυρίως με punk καταβολές) έχουν στραβώσει άσχημα με αυτή την εξέλιξη, εγώ ως doom-άς πάντως δεν ενοχλήθηκα καθόλου.
Πρώτο στοιχείο που κάνει εντύπωση η παραγωγή. Πεντακάθαρη, βαριά και σκοτεινή, κάνει ευκρινές κάθε άρπισμα, κάθε sample, κάθε ψίθυρο. Εν συνεχεία η φωνή του Baron: Ζεστή, οικεία, αφηγηματική, θυμίζει κάπως τον Scott Kelly στα καθαρά, ενώ όταν γρεζάρει ακούγεται βαριά και απειλητική. Οι συνθέσεις είναι δουλεμένες μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και φαίνεται, ο δίσκος μπαίνει πολύ δυνατά κάνοντας ξεκάθαρες τις προθέσεις από το ακουστικό/ατμοσφαιρικό "Days" ("these days will never come again" λέει ο στίχος) και χαρίζοντας πολύ δυνατές στιγμές με αποκoρύφωμα το τρομερό ομώνυμο -χωρισμένο σε δύο μέρη- κομμάτι. Και εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, καθώς ακολουθούν δύο κομμάτια κακού metal που αμβλύνουν τις άριστες ως εδώ εντυπώσεις. Το "Knights of the Black Sun" κλείνει ανθεμικά το δίσκο (σε ένα ελαφρώς διαφορετικό mix από αυτό του single) επαναφέροντας κάπως τα πράγματα στη θέση τους.
Συνολικά η εντύπωση παραμένει θετική, αλλά δεν κρύβω πως νιώθω περίεργα. Παρότι γουστάρω πολύ το "Sonic Mass" τελικά, έχω την εντύπωση πως οι Amebix ίσως εδώ να έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουν έναν πραγματικά μεγάλο δίσκο.

17.9.11

The Wounded Kings - In the Chapel of the Black Hand (2011)

Υπέροχο timing για αυτή την κυκλοφορία, μιας και τους the Wounded Kings τους ανακάλυψα αρκετά πρόσφατα οπότε έψαξα συνολικά και συγκριτικά τη δισκογραφία τους. Τρίτος δίσκος λοιπόν, πάλι απαράδεκτο εξώφυλλο, αλλά επιτέλους με κανονική σύνθεση και με νέα φωνή, τη θέση του George Birch καλύπτει πλέον η Sharie Neyland. Το ύφος δεν έχει αλλάξει, παραδοσιακό doom metal με τέρμα occult feeling και θεματολογίες, τρία μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, η Neyland δεν έχει "σπουδαία" φωνή, αλλά τραγουδάει πειστικά και παθιασμένα οπότε λειτουργεί άψογα. Το άλμπουμ συνολικά μου φαίνεται ανώτερο από το προηγούμενο "The Shadow over Atlantis", και εδώ μέσα βρίσκουμε το δεύτερο καλύτερο κομμάτι των the Wounded Kings (μετά το "Curse of Chains" από το σπλιτ με Cough), το "Gates of Oblivion".

Anaal Nathrakh - Man at C&A (νέο κομμάτι streaming)

Οι Anaal Nathrakh συμμετέχοντας στη σειρά "flexi series" του Decibel, ηχογράφησαν μια διασκευή στο "Man at C&A" των Specials. Δεν μπορώ να το κρίνω ως καλό ή κακό, σίγουρα έχει ενδιαφέρον, πάντως οκ μάλλον αχρείαστο.

   Anaal Nathrakh "Man at C&A" (dB011) by Decibel Magazine

Fuck the Facts - Drift (νέο κομμάτι streaming)

Νέο κομμάτι από το επερχόμενο "Die Miserable" των Fuck the Facts είναι το "Drift" και παίζει streaming στο Brooklyn Vegan.

14.9.11

Lucky Funeral - Am I Sick to Die? (video)

Νέο βίντεοκλιπ από Lucky Funeral, τo "Am I Sick to Die?" από το τελευταίο τους άλμπουμ.

12.9.11

Horseback.

Photo by Rich Trash, source: http://www.facebook.com/Horseback
Οι Horseback είναι το βασικό σχήμα του υπερδραστήριου τα τελευταία χρόνια Jenks Miller. Με βάση τον μινιμαλισμό, στήνει επιβλητικά ηχοτοπία ακροβατώντας ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά genres. Με αφορμή το πρόσφατο collaboration ΕΡ με τους Locrian, ξεσκονίζουμε mp3s, cds και ό,τι άλλο πρόχειρο και κάνουμε μια περιήγηση στις δουλειές του Jenks ως Horseback.

10.9.11

Συνέντευξη: Terra Tenebrosa

Απόκοσμη αισθητική, αινιγματικό concept, μουσική μαύρη σαν την Άβυσσο. Ένα ντεμπούτο άλμπουμ που ήρθε από το πουθενά και μας ισοπέδωσε. Tο φάντασμα των Breach. Οι Terra Tenebrosa δεν είναι μια μπάντα σαν τις άλλες και αυτή δεν είναι μια συνέντευξη σαν τις άλλες. Το λόγο έχει ο The Cuckoo...

Tombs - Violitionist Sessions (streaming online)

Οι Tombs βρέθηκαν στα Violitionist studios στα πλαίσια του "3 questions - 3 songs" του Violitionist Sessions και έπαιξαν live τρία κομμάτια ("Black Hole of Summer", "Constellations" και "Bloodletters") από το φοβερό τελευταίο άλμπουμ τους, το "Path Of Totality".
http://violitionist.com/2011/08/tombs/

8.9.11

Rwake - Was Only a Dream (νέο κομμάτι streaming)

Το δεκατετράλεπτο "Was Only a Dream" από το επερχόμενο άλμπουμ των Rwake εθεάθη να βολτάρει streaming στο pitchfork και είναι όσο τεράστιο πρέπει να είναι.

Cough/The Wounded Kings - An Introduction to the Black Arts (2010)

Holy Fuck! Πώς μου'χε ξεφύγει αυτό; Αυτό εδώ το σπλιτάκι κυκλοφόρησε λίγο μετά το "Ritual Abuse" των Cough, και το εικοσάλεπτο "The Gates of Madness" τους παρουσιάζει έρποντες και απλωτούς, σταθερά εντυπωσιακά βαρείς, λίιιγο πιο κοντά στο ύφος του ντεμπούτου, χωρίς πολλούς electricwizard-ισμούς, χωρίς όμως και να προσφέρει κάτι νέο.
Η αποκάλυψη έρχεται στο δεκαπεντάλεπτο έπος "Curse of Chains" των the Wounded Kings, τους οποίους δεν είχα ξανακούσει και κοπανάω το κεφάλι μου στον τοίχο αυτή τη στιγμή γιατί μόλις είδα ότι είχαν παίξει στο Roadburn του 2010 και δεν τους είδα. Occult Doom με κατανυκτική ατμόσφαιρα, επιβλητική φωνή, ενώ όσο το κομμάτι προχωράει, απόκοσμα effects και κιθαριστικά layers συντελούν στη μύηση. Όταν πλέον μπαίνει και τα στοιχειωμένο πλήκτρα στο παιχνίδι, δεν υπάρχει επιστροφή. Το κλείσιμο με πιάνο είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Δηλώνω ήδη fan, κεφάλι κάτω και βουρ να τσεκάρω τις υπόλοιπες κυκλοφορίες τους.

7.9.11

Amebix - God of the Grain (νέο κομμάτι streaming)

photo: BrooklynVegan
Ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την επιστροφή των Amebix, ένα δεύτερο κομμάτι εμφανίστηκε στο διαδίκτυο, το "God of the Grain", συγκεκριμένα στο Invisible Oranges. Σίγουρα όχι τόσο εντυπωσιακό όσο το "Knights of the Black Sun", θυμίζει στην αρχή και λίγο το "Winter", όπως και να'χει τελικά μ'άρεσε.
http://www.invisibleoranges.com/2011/09/upcoming-metal-releases-september-2011/

Black Cobra - Avalanche (νέο κομμάτι streaming)

Το πρώτο δείγμα (αν και υπάρχει από πέρσι το "Frozen Night" από τη συλλογή "Metal Swim") από το επερχόμενο "Invernal" των Black Cobra (11 Οκτωβρίου, Southern Lord) είναι το (όνομα και πράμα) "Avalanche" που παίζει streaming στο Metalsucks.
http://www.metalsucks.net/2011/09/06/exclusive-track-album-cover-debut-avalanche-from-black-cobras-invernal/

Eξωφυλλάρα:

Fuck the Facts - A Coward's Existence's Existence (νέο κομμάτι streaming)

Το νέο άλμπουμ των καναδών grinders Fuck the Facts θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου από την Relapse, και θα λέγεται "Die Miserable". Ένα νέο κομμάτι με τίτλο "A Coward's Existence" (κομματάρα) έκανε την εμφάνισή του στο bandcamp της μπάντας. http://fuckthefacts.bandcamp.com/album/die-miserable


Oι Sleep headliners του Roadburn 2012

Οι Sleep θα είναι οι headliners της τρίτης μέρας του επόμενου Roadburn festival. Χωρίς τον Chris Hakius όμως, στη θέση του βρίσκεται εδώ και δυο χρόνια ο Jason Roeder των Neurosis.
Επίσης, ανακοινώθηκαν οι Οm για την πρώτη μέρα, ενώ curators στη δεύτερη μέρα του φεστ έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό πως θα'ναι οι Voivod.
http://www.roadburn.com/2011/09/sleep-to-headline-roadburn-festival-2012-om-confirmed-for-the-thursday-roadburn-date-2/

Wolves in the Throne Room - Celestial Lineage (2011)

Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για να μιλήσω για τους Wolves in the Throne Room. Έχουν έναν -σχετικά- μικρό αλλά απόλυτα σκληροπυρηνικό κύκλο οπαδών που μπορούν να κάτσουν με τις ώρες να αναλύουν το οτιδήποτε σχετικά με τους αμερικανούς. Εγώ τους παρακολουθώ από απόσταση (τους Wittr, όχι τους οπαδούς τους ρε!), αλλά απολαμβάνω τα επιτεύγματα αυτής της σπουδαίας black metal μπάντας. Το τέταρτο ολοκληρωμένο album τους έρχεται δύο χρόνια μετά το "Black Cascade" (που ομολογώ πως δε με κράτησε καθόλου) και επαναφέρει την τάξη. Εδώ ξαναβρίσκουμε το απίστευτο συναίσθημα που πρωτοσυναντήσαμε στα "Diadem of 12 Stars" και "Two Hunters". Αν τα φτάνει σε ποιότητα δεν μπορώ να το πω, σίγουρα πάντως τα πλησιάζει. Και εδώ βρίσκουμε μια υπέροχη αφηγηματική ροή στην πορεία του άλμπουμ που κορυφώνει στην ενότητα "Woodland Cathedral" και "Astral Blood" χωρίς να κάνει κοιλιά πουθενά προηγούμενως. Το doomy "Prayer of Transformation" κλείνει καθαρτήρια τον -μάλλον- καλύτερο black metal δίσκο που άκουσα φέτος.

4.9.11

Dephosphorus news και νέο κομμάτι streaming

Ολοκληρώθηκε το ντεμπούτο άλμπουμ των αθηναίων Dephosphorus και η μπάντα βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρείας για την κυκλοφορία του. To άλμπουμ θα λέγεται “Night Sky Transform”. Παράλληλα, η μπάντα έχει έτοιμο υλικό και για 2 split EPs.

Από τα sessions προέκυψαν τα εξής κομμάτια:
  1. Uncharted
  2. Cold Omen
  3. Starless
  4. Night Sky Transform
  5. The Fermi Paradox
  6. The Astral Putsch part I / Plateau Of Initiation
  7. Identifying The Encapsulator
  8. The Astral Putsch part II / Bomb Of Truth
  9. Stargazing & Violence
  10. Unconscious Excursion
  11. Aurora
  12. Unit
  13. The Final Computronium
  14. The Cosmologist
Στο “Unconscious Excursion” θα συμμετέχει ο Ryan Lipynsky (Unearthly Trance, The Howling Wind, Thralldom).
Το “Stargazing & Violence” πιθανότατα δε θα υπάρχει αρχικά στο δίσκο, γιατί προορίζεται για τη σειρά split 7”EP της Hell Comes Home.
Τα κομμάτια #12-14 προορίζονται για μελλοντικά split-EP/MLP.


Το "Uncharted" παίζει streaming εδώ: http://dephosphorus.bandcamp.com/ 
http://dephosphorus.com/2011/09/02/completion-of-debut-album-teaser-excerpt-streaming-now/


Ruined Families - Bedroom Nihilist (νέο κομμάτι streaming)

Nέο κομμάτι για τους Ruined Families με τίτλο "Bedroom Nihilist" από το επερχόμενο 7" τους παίζει streaming εδώ: http://soundcloud.com/ruinedfamilies/bedroom-nihilist

3.9.11

Atriarch - Forever the End (2011)

Το τελευταίο διάστημα τον χρόνο μου μονοπωλεί -φυσικά- το νέο των Corrupted και θα το μονοπωλεί για καιρό ακόμα οπότε έχω αφήσει αρκετά πίσω τις υπόλοιπες κυκλοφορίες. Παρόλα αυτά πρόλαβα και ξέκοψα αρκετό χρόνο για αυτό εδώ.
Οι Atriarch είναι από το Oregon και τα μέλη τους έχουν μια μικρή προϋπηρεσία σε άλλες μπάντες -με γνωστότερη τους Graves at Sea- και κινούνται στο ασαφές πεδίο του blackened doom. Μέσα από 4 μακροσκελείς συνθέσεις φανερώνουν ένα εύρος επιρροών όμως που περιλαμβάνει funeral doom, death rock, black metal, πολύ καλά και ουσιώδη κομμάτια, ενώ στο "Fracture" εγώ βρήκα και κάτι από Unearthly Trance του τελευταίου άλμπουμ.
Πολύ ελπιδοφόρο ντεμπούτο.

1.9.11

The Devil's Blood - νέο κομμάτι streaming

Το δεύτερο άλμπουμ των the Devil's Blood με τίτλο "The Thousandfold Epicentre" θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο από τη Ván Records. To ομώνυμο κομμάτι είναι διαθέσιμο για free κατέβασμα εδώ


Εξώφυλλα:


LinkWithin