10.6.12

Witch Mountain - Cauldron Of The Wild (2012)

Δύο πράγματα έχουν καταντήσει κλισέ όταν μιλάω για τους Witch Mountain. Πρώτον, να μην τους μπερδεύουμε με τους Mountain Witch και δεύτερον, ότι η σημερινή μορφή της μπάντας από το Portland δεν εχει σχέση με τη μέτρια stoner μπάντα της περιόδου 1998-2003.
Μετά το πολύ καλό αυτοχρηματοδοτούμενο περσινό "South of Salem", η μπάντα του δραστήριου Nathan Carson εξασφάλισε τη στήριξη της εμβληματικής Profound Lore και έτσι το "Cauldron Of The Wild" κυκλοφορεί με προοπτική να γνωρίσει τν μπάντα σε ένα φανερά ευρύτερο κοινό.
Ένα κοινό που ίσως μείνει στην επιφάνεια της φωνής της Uta Plotkin και τσουβαλιάσει τους WM δίπλα στους Christian Mistress (έχουν περιοδεύσει και μαζί) ή στο occult rock, αγνωώντας το γεγονός πως αυτό το σχήμα ξεχώρισε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω του ασυνήθιστου συνδυασμού doom metal και της soul χροιάς της Plotkin. Εδώ μάλιστα, η μπάντα κατανοεί ακόμα καλύτερα πόσο σημαντικό χαρτί αποτελεί η φωνή της και την στηρίζει με πιο blues-y ρυθμολογίες, πάντα όμως στα πλαίσια του παραδοσιακού doom metal. Η επανεκτέλεση του τρομερού "Veil of the Forgotten" από τη συλλογή "Metal Swim" του 2010 είναι ένα σίγουρο χαρτί, όταν όμως ακολουθείται από ένα εξίσου καταπληκτικό "Aurelia" δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφισβήτιση. Αυτός ο δίσκος θα πετύχει γιατί το αξίζει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin