26.5.13

Kylesa - Ultraviolet (2013)

Η πορεία των Kylesa από το καταπληκτικό "Static Tensions" και μετά, είναι μια διαρκής αναζήτηση του απόλυτα πιασάρικου στοιχείου. Η μπάντα προσπαθεί (ενίοτε και ψυχαναγκαστικά, βλ. το άνισο "Spiral Shadow") να βρει εκείνα τα σημεία που θα σου μείνουν στο μυαλό και θα στριφογυρίζουν στον εγκέφαλό σου για μέρες. Όχι ότι αυτό είναι κακό βέβαια, τουναντίον. Απλά για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα απέναντι σε όσους τυχόν νοσταλγούν τους Kylesa των αρχών.
Το "Ultraviolet" παραμένει 'pop' ως προς την δομική του βάση (μη φοβόμαστε τις λέξεις, δεν υπάρχει καμία αρνητική χροιά στον όρο), αλλά εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του παραμένει εστιασμένο στο ύφος του "Static Tensions" με ιδιαίτερα προσεγμένη χρήση των υπόλοιπων στοιχείων. Έτσι έχουμε το καθαρόαιμο stoner riff του "Grounded", την έξυπνη χρήση των Joy Division-ικών γραμμών στο "Steady Breakdown" κ.ο.κ. Η μπάντα αφουγκράστηκε τα αποτελέσματα των (κάπως αδέξιων συνθετικά) πειραματισμών του "Spiral Shadow" και τα ενσωματώνει πλέον άψογα στο οικείο της ύφος. Απλά δεν καταφέρνει να ξαναπιάσει τη συμμετρία πλανητών που γέννησε το "Static Tensions".
Το "Ultraviolet" δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω sludge με τίποτα. Ούτε underground. Είναι όμως σίγουρα ένας άψογος δίσκος από μια πολύ μετρημένη και τίμια μπάντα.
To ακούμε όλο streaming εδώ: http://www.brooklynvegan.com/archives/2013/05/stream_kylesas.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin