25.8.13

Elizabeth - Where Vultures Land - Deluxe Edition (2013)

Από τα δυνατά χαρτιά της ελβετικής σκηνής, στους Elizabeth συναντάμε και ένα παλιό γνώριμο, τον Javier (φωνή) των Nostromo (για όσους τους θυμούνται, είχαν κάνει κάμποσο θόρυβο στο ευρωπαϊκό underground στις αρχές των 00s). Υπάρχουν από το 2009, και αυτή η βινυλιακή (επανα)κυκλοφορία συγκεντρώνει σε ένα δίσκο όλες τις ως τώρα ηχογραφήσεις τους, δηλαδή το demo τους του 2009 και το καταπληκτικό περσινό ΕΡ "Where Vultures Land".
Παρά το "crust" που συνοδεύει την περιγραφή τους, εγώ βρήκα περισσότερο ένα σκοτεινό μεταλλικό hardcore ύφος, περίπου σαν Converge χωρίς την πολυπλοκότητα. Βρήκα όμως και ατελείωτες riff-άρες και ζόρικες τσίτες, ενώ όταν η μπάντα κατεβάζει τις ταχύτητες βγάζοντας προς τα έξω ένα πιο μελωδικό/συναισθηματικό εαυτό, δεν ακούγεται γελοία όπως οι περισσότεροι του metalcore χώρου, αλλά αντίθετα αφοπλιστικά ειλικρινής. Κρίμα που δεν πρόσεξα το "When Vultures Land" (εξωφυλλάρα κιόλας!) πέρσι που βγήκε, πιθανότατα να έβρισκε το δρόμο για τη λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς.
Στο demo του 2009 τα πράγματα είναι σαφώς πιο άγουρα, άμεσα και ακατέργαστα, αλλά δύο κομμάτια ("Dead Ends","Half Measure") δείχνουν ότι η μπάντα αυτή δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία.
Όπως όλες οι κυκλοφορίες της Throatruiner, έτσι και αυτή είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα: http://store.throatruinerrecords.com/bands/elizabeth



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin