8.12.13

Big Business - Battlefields Forever (2013)

Το διάλειμμα του (χαμηλών τόνων) "Mind the Drift" του 2009 έλαβε οριστικά τέλος, και όσοι άκουσαν το προ διετίας "Quadruple Single" EP είχαν καταλάβει πως οι Big Business επιστρέφουν εκεί που ανήκουν, στην κορυφή της heavy/noise rock σκηνής. Μπορεί η σύνθεση να παραμένει τριμελής όπως και στο προηγούμενο άλμπουμ, αλλά ο χαρακτήρας του "Battlefields Forever" παραπέμπει κυρίως σ'αυτόν του "Here Come the Waterworks" (η τσιμεντίλα του "Head for the Shallow" δεν είναι κάτι που βγαίνει κάθε μέρα!).
Αυτό σημαίνει πως οι Big Business πιάνουν ξανά όλα τα στοιχεία του heavy rock και τα κάνουν με τα κρεμμυδάκια, μέσα από το φασαριόζικο ήχο τους (μη σας μπερδεύει η παρουσία κιθάρας, πάλι το μπάσο κάνει κουμάντο), τα υπέροχα αυτά φάλτσα φωνακλάδηκα φωνητικά, το epic-metal-μετά-από-πολλά-ναρκωτικά "Lonely Lyle" που κλείνει το δίσκο, και πάνω απ'όλα την ικανότητά τους να γράφουν συντριπτικούς heavy rock ύμνους που σιγοτραγουδάς σα χαζός στο δρόμο.
Δε μου βγάζετε από το μυαλό ότι οι Big Business θα μπορούσαν (μαζί με τους έτερους σπουδαίους μαθητές της μεγάλης των Melvins σχολής, Boris) να είναι η κορυφαία rock μπάντα του πλανήτη, φτάνει απλά να τους ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Όπως και να'χει, το "Battlefields Forever" είναι ένας Big Business δίσκος, όπως πρέπει να είναι ένας τέτοιος. Δηλαδή γεμάτος με ψυχωμένο, φασαριόζικο, εμπνευσμένο, σύγχρονο heavy rock στα καλύτερά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin