19.1.14

Black Shape of Nexus / Lazarus Blackstar - split LP (2014)

To γεγονός ότι αυτή η κυκλοφορία βγαίνει κάτω από την ταμπέλα της Alerta Antifascista μόνο χαρά μου προκαλεί. Όχι επειδή έχω καμιά ιδιαίτερη αδυναμία σε κάποια από τις ως τώρα κυκλοφορίες του σπουδαίου αυτού punk label, αλλά οι καιροί είναι περίεργοι και ήταν επιτέλους ώρα να κάνει και ο sludge χώρος κάποια σαφή πολιτική τοποθέτηση απέναντι στη φασιστική απειλή που πλανάται πάνω από την ήπειρο.
Στα της μουσικής, ότι οι Black Shape of Nexus είναι θεοί, το ξέραμε. Το διαπιστώσαμε στην αθηναϊκή τους εμφάνιση, και στο φανταστικό τελευταίο δίσκο τους. Εδώ έχουν και τον πιο εξωφρενικά έξυπνο τίτλο της χρονιάς, παραφράζοντας τον τίτλο του τελευταίου Neurosis σε "Honor Found in Delay" (!). Από κει και πέρα, το γνωστό noise/sludge κτήνος βρυχάται σε δύο καταπληκτικά νέα κομμάτια. Εγγύηση.
Τους Lazarus Blackstar δεν τους ήξερα (παρότι το όνομά τους παίζει αρκετά) και μου δώσαν τον εγκέφαλο στο χέρι με το πένθιμο doom/death τους, που παρά τις μεγάλες διάρκειές του, όχι μόνο δεν κουράζει, αλλά τα απλοϊκά του μέρη αποπνέουν μια αρχοντιά που κόβει την ανάσα. Τρομερή κυκλοφορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin