21.11.11

Earth of Distrust, DreamLongDead, 20.11.2011, Rainbow, Αθηνα

Δεν είχα πάρει είδηση την ύπαρξη του συγκεκριμένου event, το πληροφορήθηκα την ίδια μέρα το απόγευμα, πάντως κατάφερα να παραβρεθώ στο Γκάζι για να δω πρώτη φορά live τους Earth of Distrust. To Rainbow βέβαια δεν είναι συναυλιακός χώρος, αλλά μπαράκι, οπότε δεν είχα απαιτήσεις από ήχο κλπ. τιμή του πάντως που στηρίζει τη σκηνή με δωρεάν live underground συγκροτημάτων.

Οι DreamLongDead που άνοιξαν τη βραδιά, παρά το Godflesh-ικό τους όνομα, κινήθηκαν σε βουρκώδεις και δυσκίνητες doom/death κατευθύνσεις με κυριότερες αναφορές στους Winter και -προφανώς- τους Celtic Frost. Δημιούργησαν στιβαρή ατμόσφαιρα και τα κολπάκια του κιθαρίστα με κάναν να σηκώσω φρύδι. Αυτό ήταν το παρθενικό τους live. Κρατάω το όνομα στα υπ'όψιν.
Τους Earth of Distrust τους είχα υπόψιν, αλλά δεν είχε τύχει να τους τσεκάρω live. To set τους στηρίχτηκε τόσο στο υλικό του άλμπουμ "Proselytize", όσο και σε κάποιο νέο υλικό που ηχεί πιο crust από το hardcore/sludge του δίσκου. Ευπρόσδεκτες και οι διασκευές σε Integrity και Disrupt (θέλω Corrupted την άλλη φορά). Στο τελευταίο κομμάτι βοήθησε στα φωνητικά ο τραγουδιστής των Need.
Kόσμος λίγος αλλά ζεστός, για τον μέτριο ήχο δεν μπορώ να έχω κανένα παράπονο, όλα όμορφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin