15.1.12

Samsara Blues Experiment, 45 Rats, 13.1.2012, Six D.O.G.S., Αθήνα

H ανακοίνωση του sold-out δύο ώρες πριν την πρώτη εμφάνιση των γερμανών Samsara Blues Experiment στην Αθήνα μ'έκανε να αισθανθώ τυχερός που μετά από πολύ καιρό αγόρασα εισιτήριο από την προπώληση και δεν περίμενα να πάρω από την είσοδο. Κάτι η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου, κάτι ο θόρυβος που δημιούργησαν στο underground τα δύο άλμπουμ των γερμανών τα δύο τελευταία χρόνια, κάτι το ελληνικό stoner κοινό που ανταποκρίνεται μαζικά σε οποιοδήποτε stoner-related event έφεραν 250 πουλημένα εισιτήρια και κάπου 100 άτομα να περιμένουν ματαίως να μπουν στο Six D.O.G.S. που είναι ιδανικό για events 120-130 ατόμων. Αφού χαιρέτησα με χαρά το Μιχάλη των Lucky Funeral στην είσοδο (cheerz bro!), βρήκα μια καλή θέση κοντά στην κονσόλα και προετοιμάστηκα για μηδανική δυνατότητα κίνησης σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του event.


Πρώτοι ανέβηκαν οι Αθηναίοι 45 Rats τους οποίους δεν είχα ξανακούσει, instrumental stoner trio κατά τις διδαχές των Karma to Burn και Atomic Bitchwax (έπαιξαν και μια διασκευή από τους τελευταίους), σωστά grooves και παρουσία, κέρδισαν τη συμπάθεια και το χειροκρότημα του κοινού που είχε ήδη αρχίσει να μαζεύεται κοντά στη σκηνή.

Οι Samsara Blues Exeriment επιβεβαίωσαν τη φήμη τους ως η πλέον ανερχόμενη μπάντα του χώρου τους. Προσωπικά τους προτιμώ στα ψυχεδελικά παρά στα stoner στοιχεία τους και ψιλο-απογοητεύτηκα που το τελευταίο τους άλμπουμ είναι σαφέστατα περισσότερο προσανατολισμένο στη stoner μεριά. Το σετ τους πρέπει (άμα σε "πιάσουν" αυτές οι μουσικές, χάνεις λίγο την αίσθηση του χρόνου) να διήρκεσε κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα και (φυσικά) περιελάμβανε κομμάτια και από τους δύο δίσκους τους, απόλυτα highlights όμως τα "For The Lost Souls" και "Center Of The Sun". Καλός φωτισμός και ήχος, παρότι στην αρχή το μπάσο ήταν αρκετά μπροστά (η ατάκα από κάποιον στο κοινό "το μπάσο ανέβασε λίγο" προκάλεσε έντονο γέλιο), δυναμική σκηνική παρουσία που φανέρωσε την stoner ρίζα τους, ενώ ο μπασίστας (με το Sleep t-shirt - άντε, αυτούς θα τους φέρει κανείς;) μάλλον περνάει heavy metal φάση μιας και έκανε μέχρι και headbanging-ανεμόμυλο!

Ένα μπράβο στους διοργανωτές της CTS που αντιμετώπισαν υπεύθυνα το απρόσμενο sold-out και προτίμησαν να σεβαστούν τους 250 που θα στριμόχνωνταν στο μικρό venue και να μην σπρώξει επιπλέον εισιτήρια για εύκολο κέρδος.

Video Credit:

3 σχόλια:

Azarak] είπε...

Εγώ έκανα το λαθος και αποφάσιζα οτι θα αγόραζα το εισιτήριο στην είσοδο. Απο την επόμενη φορά προπώληση λοιπόν μιας και αρκετά ωραία πράγματα ακόμα θα συμβούν στο 6 dogs

Inside είπε...

Ε πού να το προβλέψεις αυτό. Βασικά θα ξανάρθουν σύντομα λογικά μιας και Θεσσαλονίκη απ'ότι έμαθα είχε παλι μια 300αρα άτομα. Έρχονται και Sungrazer και Long Distance Calling τον επόμενο μήνα στο σιξντόγκζ οπότε κομπλέ.

Azarak] είπε...

Και περιμένουμε κάτι ενδιαφέρον από Sungrazer...

LinkWithin