28.8.12

Samothrace - Reverence to Stone (2012)

Το προ τετραετίας ντεμπούτο αυτής της μπάντας έχει αποκτήσει ένα μυθικό cult status στους underground doom/sludge κύκλους, κι όχι άδικα. Το "Life's Trade" είναι από εκείνα τα καλοκρυμένα διαμάντια που η χαρά της ανακάλυψής τους σε γεμίζει ρίγη συγκίνησης. Το δεύτερο άλμπουμ των Samothrace λοιπόν, έστω και με καθυστέρηση, έρχεται να διαχειριστεί αυτή τη βαριά κληρονομιά.
Το άλμπουμ αποτελείται από δύο μεγάλης διάρκειας συνθέσεις, με σαφή την τάση προς το επικότερο. Ο μελαγχολικός χαρακτήρας του "Life's Trade" δίνει εδώ τη θέση του σε μεγαλοπρεπή απλωτά θέματα και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Συντριπτικά riffs και καλοδουλεμένα leads εναλάσσονται με τις -σαφώς ελαττωμένες- ήρεμες στιγμές, κάνοντας το "Reverence to Stone" ένα doom/sludge αριστούργημα.
Μπορείς να φανταστείς τους Pallbearer πιο σκοτεινούς; Τους Corrupted επικούς; Τους Aldebaran πιο επίγειους; Εγώ πάντως βρήκα εδώ το μέχρι στιγμής μοναδικό άλμπουμ που μπορεί να κοντράρει το ντεμπούτο των Uzala στη μάχη για τον καλύτερο doom δίσκο του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin