8.4.13

Universe217 - Never (2013)



Γνωστοί στους υπόγειους κύκλους, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί σχεδόν παντού, οι Universe217 καταφέρνουν στον τρίτο τους δίσκο αυτό που άφηναν να εννοηθεί, αλλά δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν, οι προηγούμενες κυκλοφορίες τους: Να αποτυπώσουν πλήρως σε δίσκο το βιωματικό feeling των συγκλονιστικών live εμφανίσεών τους.
Οι Universe217 δεν είναι η ατμοσφαιρική metal μπάντα που βρίσκεις με το κιλό στα download blogs που έχεις στα bookmarks σου. Το εσωστρεφές θρηνητικό ύφος τους δεν βασίζεται στον φτηνό εντυπωσιασμό της (πολύ καλής, αλήθεια) παραγωγής, αλλά αναδεικνύει μια συνθετική φινέτσα και την μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, πίσω από το προφανές σημείο αιχμής τους, την παθιασμένη και κρυστάλλινη φωνή της Τάνιας. Ειδική μνεία οφείλουμε στο ομότιτλο κομμάτι που κλείνει το δίσκο, το “Never”, ένα κομμάτι από τις πρώτες μέρες της μπάντας, που επιτέλους βρίσκει τη στουντιακή μορφή του, ολοκληρώνοντας το σαρανταπεντάλεπτο trip. Η σκηνή είναι από σήμερα πλουσιότερη με αυτό το δίσκο.



1 σχόλιο:

Waiting|For|Earthquakes είπε...

Ώστε δεν υπήρχε σε στουντιακή μορφή το Never...(πάτησα να ακούσω το κομμάτι πριν τελειώσω το άρθρο και σκέφτηκα πως επαναλαμβάνονται χαχ)

LinkWithin