30.6.13

Jex Thoth - Blood Moon Rise (2013)

Αφού χώρισαν πρόσφατα οι δρόμοι (ναι, αυτό που φαντάζεστε εσείς οι κουτσομπόληδες!) της Jex Thoth με τον Grim Jim, η πρώτη μαζεύει τα απομεινάρια και ετοιμάζει το δεύτερο full-length των Jex Thoth, πέντε χρόνια μετά το πρώτο. Πέντε χρόνια στα οποία άλλαξαν πάρα πολλά σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε occult rock, αλλά και που δεν έχουν καθόλου σημασία, μιας και πάντα αυτή η μπάντα μου έβγαζε την αίσθηση ότι ακολουθεί το μοναχικό της μονοπάτι.
Πρώτη διαπίστωση, απουσιάζει εμφανώς αυτό το pagan στοιχείο του πρώτου δίσκου που συναντούσαμε κυρίως σε κομμάτια τύπου "Obsidian Night" και "Equinox Suite", αλλά έχει έρθει ακόμα πιο μπροστά η φωνάρα της Jex, και τα κομμάτια είναι χτισμένα ώστε να την αναδικνύουν στο έπακρο. Έτσι, μπορεί να λείπει η "ψύχρα" που (μάλλον) έδινε ο Grim Jim, αλλά το πάνω χέρι έχει πάρει η "ζεστασιά" της φωνής της Jex που μας δίνει 2-3 καταπληκτικές στιγμές, όπως τα "The Places You Walk" και " Keep Your Weeds", ανάμεσα σε κάποια σαφώς κατώτερα κομμάτια. Συνολικά ένας δίσκος που δεν αντέχει σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, αλλά διαθέτει κομματάρες και τιμιότητα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι ρε συ, δεν συμφωνώ. Ο δίσκος σκάβει. Τον θεωρώ πολύ ανώτερο απ' τον πρώτο. Άκουσεσ καλά τα Ehja και The Four of Us are Dying; Χαχαχαχα..

Inside είπε...

Μια χαρά είναι ρε ο δίσκος, αλλά δεν έχει "Equinox Suite" με τίποτα. Και μετά από εφτακόσιες ακροάσεις, κατέληξα ότι το "The Four of Us..." δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο φαίνεται στην αρχή. Το "Ehja" κομματάρα πάντως.
Τεσπά, γούστα είναι αυτά.

LinkWithin