4.7.12

Black Shape of Nexus - Negative Black (2012)

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τη σαρωτική αθηναϊκή τους εμφάνιση το Φεβρουάριο, οι Γερμανοί Black Shape of Nexus κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ. Οι drone πειραματισμοί του "Microbarome Meetings" αποτελούν παρελθόν, αλλά η εμπειρία τους χρησιμοποιείται εδώ για να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο ήδη συντριπτικό ύφος που είχαν στο "Black Shape of Nexus".
Αυτό σημαίνει πως το αποτέλεσμα είναι ένα θηριώδες sludge, με αρκετή ποικιλία ως προς τις διαθέσεις του (π.χ. από κλασικά stoner riffs σε noise rock), μια noise επικάλυψη και επώδυνα φωνητικά. Συνολικά το αποτέλεσμα κινείται ίσως αρκετά κοντά στο τελευταίο άλμπουμ των Whitehorse. Οι συνθέσεις πιο ώριμες και πολύπλοκες απ'ό,τι στο -ήδη υπέροχο- ντεμπούτο, και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται στο ομώνυμο κομμάτι που κλείνει το δίσκο, όπου μετά από ένα δεκαπεντάλεπτο drone σφυροκόπημα, σκάει ένα μεγαλοπρεπές τελετουργικό (a-la Unearthly Trance) τελείωμα να συντρίψει και τον πλέον δύσπιστο.
Δισκάρα άπειρη και μάλλον το κορυφαίο sludge άλμπουμ που άκουσα φέτος, αλλά όσο σκέφτομαι ότι δεν πιάνει ούτε κατά το ήμισυ το χάος που δημιουργούν οι BSON επί σκηνής, αναρωτιέμαι μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η μπάντα.



1 σχόλιο:

TheVoid είπε...

Έτσι όπως τα λες είναι!!!Κορυφαίος δίσκος!!

LinkWithin