17.7.12

Livadia Extreme Metalfest 2012: Inveracity, Mass Infection, Crucifiction, Necrovorous, Malicious Silence, Mortal Torment, Bloody Donation, 14.6.2012, Αμφιθέατρο Κρύας, Λιβαδειά

Παρότι το συγκεκριμένο death metal fest διοργανώνεται πολλά χρόνια στη Λιβαδειά, αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη. Και πάλι από σπόντα βρέθηκα βασικά, αλλά αφού τελικά τελευταία στιγμή προέκυψε ελεύθερο το συγκεκριμένο Σάββατο και με τη θερμοκρασία στην Αθήνα να ξεπερνάει τους 40 βαθμούς, δεν το σκέφτηκα καθόλου για την εκδρομή.
Το Αμφιθέατρο Κρύας είναι ένα πολύ όμορφο ανφιθέατρο χτισμένο πάνω στο βουνό, αρκετά κοντά στο κλασικό ποταμάκι της πόλης. Μετά από μια χαλαρή βόλτα και καφεδάκι δίπλα στο ποτάμι, ανηφορίσαμε προς το θέατρο, όπου το event είχε ήδη ξεκινήσει.


Όταν μπήκα στο χώρο, ήδη στη σκηνή βρίσκονταν οι πιτσιρικάδες Bloody Donation, από τους οποίους ξεχώρισα 2-3 καλά riffs τη λίγη ώρα που τους πρόλαβα.


Οι Malicious Silence επίσης επέδειξαν κάποιες καλές ιδέες και είχαν και θετική ανταπόκριση από μέρος του κοινού.

Οι Mortal Torment έχουν όνομα που γενικά ακούγεται στο χώρο, λόγω των πολλών live που έχουν δώσει, αλλά εμένα δεν έχουν καταφέρει να με κερδίσουν, και η έλλειψη μπαρ/καντίνας στο χώρο και η ανάγκη για μπύρα με ανάγκασαν να χάσω το περισσότερο σετ τους.

Οι Necrovorous κινήθηκαν σε πιο σπηλαιακά μονοπάτια παίζοντας και μια -προφανή ως επιλογή- διασκευή σε Autopsy, πολύ καλή μπάντα.

Απ'ό,τι έμαθα, αυτό θα ήταν το παρθενικό live των Crucifiction, το οποίο διεκόπη μετά το δεύτερο κομμάτι, διότι ο μπασίστας παραπάτησε με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα στο πόδι του και να αποχωρήσει με ασθενοφόρο. Άτυχοι.

Οι Mass Infection είναι οι κατ'ουσίαν διοργανωτές του fest, και παρότι μέχρι πρότινος μου φαίνονταν σχετικά μέτρια μπάντα, από την τρομερή εμφάνισή τους στο 7Sins στην Αθήνα το χειμώνα, έχω αλλάξει πλήρως γνώμη, οι τύποι γαμάνε και δέρνουνε, ειδικά live.

Οι headliners Inveracity μπορεί να είχαν προβλήματα αρχικά με τον ήχο, αλλά είναι top class μπάντα και για άλλη μια φορά έσπειραν τον όλεθρο (αν και προσωπικά θεωρώ καλύτερή τους εμφάνιση την περσινή στα Μουσικά Κύματα στη Νέα Μάκρη), έπαιξαν και μερικά νέα κομμάτια στο γνωστό πορωτικό τους ύφος, γενικά μια ομορφιά.

Περισσότερες φωτογραφίες:







3 σχόλια:

A.F. είπε...

1on) miden plirofories gia opoiadipote mpanta, k oxi apla gia tis prwtes, gia OLES. opoios den pige kai diavase afto to skoupidi, apla exase to xrono tou

2on) fainetai oti aftos pou egrapse den exei epafi oute gia asteio me ti skini.ta la8i einai pera apo asteia stin oli perigrafi.

A.F. είπε...

kai "file", otan xaneis tin prwti mpanta epeidi pineis kafe kai alli mia epeidi den exeis mpures (btw, i fwtofrafia pou exeis apo mortal torment einai sto teleftaio 8lepto tou set tous, kserw ti sou lew), aporw giati kapoios se empistevetai na grafeis...

Inside είπε...

oh well, κατ'αρχήν καλησπέρα.
Πρωταπόλα, αυτός που το έγραψε και δεν έχει επαφή με τη σκηνή είμαι εγώ, μιας και αυτό είναι το προσωπικό μου blog και με μια γρήγορη ματιά μπορείς να δεις ότι το blog ασχολείται κυρίως με sludge, doom και hardcore, μιας και τυγχάνει αυτά τα πράγματα να ακούω και το death metal να πιάνει ένα μικρό μέρος των ακουσμάτων μου. Γι αυτό το λόγο και δεν έγραψα περισσότερα για τις μπάντες, πέρα από ένα "μ'αρέσαν/δε μ'αρέσαν" γιατί δεν είμαι κανένας γκουρού του death metal να κάτσω να κάνω ανάλυση. Δεν ξέρω πώς βρήκες το blog, αλλά άμα ψάχνεις τις τελευταίες εξελίξεις στο underground death metal, τότε σίγουρα αυτό εδώ δεν είναι το σωστό μέρος.
Και σίγουρα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου "δημοσιογράφο" (μακρία από μας) και δε νομίζω ότι κανείς επισκέπτεται αυτό το blog για να ενημερωθεί. Όποτε έχω χρόνο, γράφω για πράγματα σχετικά με τη μουσική που μου κινούν το ενδιαφέρον, αυτό είναι όλο.
Στο συγκεκριμένο event βρέθηκα σχεδόν κατά τύχη, βρέθηκε χρόνος και παρέα, έκανα την εκδρομή, είχα μια φωτογραφική μαζί μου, και έκανα μια ανάρτηση στο προσωπικό μου blog με τις φωτογραφίες και ελάχιστα λογάκια, δεν καταλαβαίνω τι σε χάλασε. Σίγουρα άμα ήταν να γράψω report για το zine που συνεργάζομαι, δε θα έστελνα κάτι τέτοιο, θα ήμουν απίκο από νωρίς να τους προλάβω όλους, αλλά βασικά δε θα ήθελα να το αναλάβω γιατί όπως σου είπα και παραπάνω, δεν είμαι death metal fan.
Τώρα για το σχόλιο για τη φωτό Mortal Torment δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, ναι το ξέρω κι εγώ ότι την τράβηξα τότε, ήταν η καλύτερη από όσες τράβηξα, αυτή ανέβασα. Κάτι δεν πιάνω εδώ.
Τώρα βέβαια, το γιατί το άμα googl-άρεις το event βρίσκεις μόνο αυτή εδώ την ανάρτηση ενός άσχετου και ένα ποστ ενός παλικαριού στο forum του rocking.gr (που συμπτωματικά τυγχάνει να γνωριζόμαστε και να ήμασταν μαζί στο live) και πού είναι ο σχετικοί με τη σκηνή και γιατί δε γράφουν τίποτα, είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω, ίσως εσύ μπορείς να με βοηθήσεις.
Αυτά πάνω-κάτω.
Κώστας.

LinkWithin