29.11.12

Okkultokrati - Snakereigns (2012)

Μπορεί για τους νορβηγούς Okkultokrati να επιστρατεύονται κατά καιρούς ψαρωτικά tags όπως blackened sludge, crust/sludge ή δεν ξέρω γω τι άλλο, όμως η αλήθεια είναι πολύ πιο απλή. Οι Okkultokrati είναι μια punk μπάντα που λατρεύει τους Celtic Frost. Απλά έχει μια πιο σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τον ήχο της εν συγκρίσει με τους απανταχού ολντσκουλάδες. Δύο χρόνια μετά το πανίσχυρο ντεμπούτο LP "No Light For Mass", το "Snakereigns" τούς βρίσκει ελαφρώς αλλαγμένους.
Τα υλικά είναι περίπου τα ίδια, δηλαδή μια punk προσέγγιση στις διδαχές των Frost, κατεβάσματα ταχύτητας που λοξοκοιτάζουν προς sludge μεριά, σαπίλα, και (εδώ ελλατωμένο πάντως) crustοειδές τούπα-τούπα. Μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο πολύπλοκες συνθέσεις που -δυστυχώς- δείχνουν να αμβλύνουν την punk αμεσότητα, σταθερά καταπληκτικά φωνητικά, σπουδαία riffs, αλλά λάμπει δια της απουσίας του ένα επιβλητικό κομμάτι σαν το "Tail of the Snakewind" του ντεμπούτου. Το δε hardrockίζον "Let the Sun Receive Her King", μπορεί να σοκάρει αρνητικά στην αρχή, αλλά τελικά με κέρδισε με την πουτανιά του, και ο δίσκος κλείνει με το "Nothing Awaits" και τους Okkultokrati που θέλουμε.
Συνολικά ένας καλός δίσκος, σίγουρα κατώτερος από το ντεμπούτο, αλλά ταμάμ για κομπλεξικούς σαν εμένα που γουστάρουν να ακούνε μουσικές τύπου Dishammer και late-00s Darkthrone αλλά όχι από τους ίδιους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin