10.12.12

Conan, Agnes Vein, Omega Monolith, 8.12.2012, Six D.O.G.S., Αθήνα

Δεν ξέρω πόσοι είχαν συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου live. Οι Conan από το Liverpool είναι η μεγαλύτερη ελπίδα του ευρωπαϊκού doom/sludge, και αυτό το live (όπως και η προ δεκαμήνου εμφάνιση των Γερμανών Black Shape of Nexus στο Αν) βάζει τη χώρα για τα καλά στο συναυλιακό underground χάρτη του συγκεκριμένου χώρου.



OMEGA MONOLITH


To event άνοιξαν οι Omega Monolith, τους οποίους ελάχιστοι γνώριζαν, δεδομένου πως πρόκειται για πολύ νέο σχήμα, στη μόλις δεύτερη ζωντανή τους εμφάνιση. Διμελές σχήμα, με προϋπηρεσία όμως σε Tenderness of Wolves, Noiselust, Violet Vortex, Asphodel κ.α., έχτισαν ένα συμπαγές ηχητικό τείχος βασισμένοι στα ψαρωτικά στιβαρά χτυπήματα στα τύμπανα, και δύο χιλιόμετρα κιθαριστικά πετάλια που χτίζαν συνεχώς αλλεπάλληλες λούπες τη μία πάνω στην άλλη. Σε πρώτη ανάγνωση, ο ήχος τους μοιάζει με post metal, αλλά κάτω από το πέπλο κρύβεται ένα ισχυρό μονολιθικό μετα-sludge με προοπτικές προσωπικού ύφους. Δε γινόταν εξάλλου μια μπάντα που έχει πάρει το όνομά της από το "Omega Monolith" των Fleshpress να ακούγεται συμβατική. Η κυκλοφορία της κασέτας τους αναμένεται με θέρμη.

AGNES VEIN


Τους Agnes Vein πρέπει να είχα να τους δω από τη support εμφάνισή τους στους Electric Wizard πέρσι. Μπορεί να ξεκίνησαν μουδιασμένα με μια ψιλο-ψόφια εκτέλεση του "Melkor" (ή του "Earendil"; fuck, κόλλησα τώρα), όμως σύντομα ζεστάθηκαν και τα πράγματα ήταν όπως έπρεπε. Οι Agnes Vein είναι απο τις κορυφαίες μπάντες της χώρας και το "Duality" είναι ένας δίσκος-ογκόλιθος που συνδυάζει doom, sludge και black metal με ένα αυθεντικά επικό συναίσθημα, και τα κομμάτια του δόνησαν για τα καλά το -αρκετό- κοινό. Τα δε νέα κομμάτια δείχνουν χαρακτήρα και βλέψεις προς το ακόμη επιβλητικότερο. Και μπορεί η κατάρρευση της κεφαλής του μπάσου να μας στέρησε ένα νέο κομμάτι, το τελείωμα με το "hit" "Duality" και τις blast-ιές του ήταν η αποζημίωση. Τα αποκαλυπτήρια του κώλου του ντράμερ αμέσως μετά ήταν το κερασάκι.

CONAN

Οι Conan βγήκαν με τα "Krull" και "Satsumo" (γκλουπ!) όπως ακριβώς και στο ΕΡ-ορόσημο "Horseback Battle Hammer". Με ΑΥΤΟΝ τον ήχο δηλαδή. Για τα επόμενα περίπου 70 λεπτά, η ηχητική λάβα των βρετανών έπνιξε το Six D.O.G.S.. H μουσική τους, παρότι απλοϊκή, συνδυάζει μερικά από τα πιο αλήτικα χτυπήματα τυμπάνων της πιάτσας με την χαοτική τους ηχητική αντίληψη, και σε συνδυασμό με τις μεγάλες διάρκειες, δινει έναν ασφυκτικό χαρακτήρα στο ύφος τους. Η σκηνική τους παρουσία δε, είναι εντελώς πρωτόγονη. Ναι, οι Conan είναι μια μπάντα μοναδική στο είδος της, και η live εμπειρία της υπήρξε ηδονική για τους μύστες του θορυβώδους metal.
H μπάντα επικεντρώθηκε -φυσικά- στο ντεμπούτο της "Monnos", με τα "Hawk as Weapon" και "Grim Tormentor" να παίρνουν κεφάλια, έπαιξε σχεδόν ολόκληρο το "Horseback Battle Hammer" (με το "Sea Lord" να αφιερώνεται στον προσφώτως εκλιπόντα παππού του κιθαρίστα/τραγουδιστή Jon Davis), καθώς και ένα πέρασμα από το split με τους Slomatics για το "Retaliator".
To live τελείωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον Davis να ευχαριστεί για άλλη μια φορά τους διοργανωτές της CTS Productions, και τα δικά μας αυτιά βομβαρδισμένα. Το Φεβρουάριο η CTS φέρνει Switchblade. Το νου σας.



video credit: HellasLiveConcerts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin