24.7.13

Μουσικά Κύματα 2013: Lucky Funeral, Agnes Vein, Universe217, Acid Death, Show Your Face, Lunatic Medlar, 20.7.2013, Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης

Τρίτη σερί χρονιά στο κορυφαίο underground fest της Αττικής (τουλάχιστον), δυστυχώς ούτε φέτος μπόρεσα να είμαι και τις δύο μέρες. Κάμποσος κόσμος, αλλά όχι όσος θα'πρεπε, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα.

Έχασα τα δύο πρώτα συγκροτήματα 3Fold Pain και The Voldera Cult, για τους τελευταίους άκουσα πολύ καλά λόγια πάντως. Oι Lunatic Medlar πάντως, μου φάνηκαν ολόσωστοι. Πρόκειται για project γνωστών μελών της σκηνής (από Sun of Nothing, Universe217, Tardive Diskinesia κλπ), και παρουσίασαν ένα στιβαρό sludgecore με τάσεις πότε προς το djent, και πότε προς το post metal. Μια χαρά.
Οι Show Your Face είχαν επιβλητική παρουσία (λόγω σωματοδομής των μελών τους), αλλά αυτό το a-la Machine Head ύφος τους δε μου λέει και πολλά, οπότε ήταν αδύνατον να με συγκινήσουν. Έπαιξαν πάντως και μια διασκεή στο "Davidian" των μεντόρων τους.
Acid Death ήταν μάλλον η παλαιότερη από τις μπάντες που εμφανίστηκαν στο fest, ok το τεχνικό a-la Coroner στυλ τους, σε κάποια φάση ανέβηκε μαζί τους ο Robert Cohen των Exciter για δυο διασκευές Motorhead, φάση είχε το σκηνικό, μια χαρά.
Universe217 είναι τόσο μεγάλη μπάντα, που ακόμα και οι "μέτριες" εμφανίσεις τους είναι συγκλονιστικές (οι "καλές" είναι εμπειρίες ζωής). Έτσι λοιπόν, λίγο ο μέτριος ήχος (τουλάχιστον μπροστά), λίγο το "χαλαρό" κλίμα, κατατάσσουν αυτή την εμφάνιση "απλά" στις συγκλονιστικές. Στο τελείωμα, συμμετοχή όλων των μελών των Agnes Vein για μια οργιαστική εκτέλεση του "Swallow" από τον πρώτο δίσκο.
Οι Agnes Vein είχαν να αντιμετωπίσουν έναν κακό ήχο που έθαψε τα φωνητικά στο "Δι αυγής", αλλά όσο περνούσε η ώρα (και εγώ μετακινούμουν προς τα πίσω) βελτιωνώταν. Το "grind finale" κλείσιμο επεφύλασσε τα δύο γρηγορότερα κομμάτια τους "Bloodfiend" και "Duality", και το κλασικό striptease του ντράμερ Φοίβου. Σπουδαία εμφάνιση.
Το τελευταίο άλμπουμ των Lucky Funeral είναι δύσκολο. Εμένα μου πήρε κάμποσες ακροάσεις για να αποφασίσω ότι γαμάει. Η μπάντα πάντως πιστεύει πολύ στη νέα της κατεύθυνση, και παρουσίασε το νέο δίσκο στην ολότητά του, κομπλέ με τα ιντερλούδια. Οι φανς κωλογουστάραμε, αλλά δεν ξέρω αν όσοι δεν είχαν επαφή με τη νέα κατεύθυνση, κατάφεραν να πιάσουν τι παίζει. Δεν έχει σημασία όμως. Στα μάτια μου ήταν μια σπουδαία εμφάνιση, παρότι δεν ακολούθησε κάποιο ανκόρ με παλαιότερα hits.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin