17.7.13

Earth Of Distrust, Omega Monolith, DreamLongDead, 15.07.2013, Six D.O.G.S., Αθήνα

Τρία πολύ δυνατά ελληνικά συγκροτήματα, δωρεάν είσοδος, και εγγύηση για μια υπέροχη βραδιά στο κέντρο της πόλης. Αρκετός κόσμος, γνωστές φάτσες, αδερφική ατμόσφαιρα.




Οι Dreamlongdead παρουσίασαν κυρίως νέο ακυκλοφόρητο υλικό, το οποίο ακούγεται ακόμα πιο ερεβώδες και σπηλαιακό. Η μπάντα πλέον έχει δέσει για τα καλά (τον τελευταίο χρόνο δεν έχουν αφήσει stage για stage), τα videos από πίσω έδιναν έναν ακόμα πιο κινηματογραφικό αέρα στο σκότος, οπότε, συνεπαγωγικά, αυτή ήταν μάλλον η κορυφαία εμφάνισή τους που έχω παρακολουθήσει. Άξιοι.



Για την εμφάνιση των Omega Monolith ό,τι και να πω είναι λίγο. Ακουστικές (!!!!) εκτελέσεις κομματιών, νέο υλικό ακόμα πιο heavy και περιπετειώδες, και κλασικά βουνά από λούπες και ανορθόδοξους ρυθμούς, το τέλος του σετ βρήκε το κοινό να κοιτάει αποσβολωμένο. Απίστευτα πράγματα.


 Oι Earth of Distrust είχαν το δύσκολο ρόλο να εμφανιστούν τα μεσάνυχτα σε μισοάδειο μαγαζί, το αιώνιο πρόβλημα στα ελληνικά live τις καθημερινές (καλά, όχι μόνο τότε...) μιας και οι περισσότεροι ήθελαν να προλάβουν τις συγκοινωνίες. Δεν τους πτόησε αυτό όμως, και η εμφάνισή τους κύλησε όμορφα και αδερφικά, με το νέο υλικό να είναι πιο εστιασμένο σε sludge/crust φόρμες, χωρίς να λείψει βέβαια το παλαιότερο "hit" τους "Spirit Tradeoff", καθώς και διασκευές σε Disrupt και Integrity. Άξια εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin