3.7.13

Lucky Funeral – Find Your Soul In Beautiful Lunatics (2013)

Τους Lucky Funeral τους ξέρουμε και τους αγαπάμε. Όλοι. Τρία χρόνια μετά το "The Dirty History of Mankind", επιστρέφουν με το τρίτο τους full-length. Kαι ενώ το ελληνικό stoner είναι αυτή τη στιγμή το απόλυτα hot trend (οπότε 2-3 hits τύπου "Stay Away" ακόμα, θα ήταν η συνταγή για τη σίγουρη επιτυχία), η μπάντα κάνει το τολμηρό βήμα και τινάζει τη μπάνκα στον αέρα. Ξεχνάμε τους Pantera/Down-ισμούς, ξεχνάμε το stoner-o-sludge'n'roll των δύο προηγούμενων δίσκων, αυτή την εξέλιξη δεν την περίμενα παρότι παρακολουθούσα τους πειραματισμούς τους στις "μικρές" κυκλφοορίες όλα αυτά τα χρόνια.
Με βασική αφετηρία το δίπολο Faith No More/Mr.Bungle (και γενικά την "κλίκα" του Mike Patton), η μπάντα χτίζει ένα δίσκο δαιδαλώδη ως προς τη δομή του, όπου συνυπάρχουν οι καλύτερες στιγμές των System of a Down, πλήκτρα και effects που παραπέμπουν σε 70s ψυχεδέλεια και prog, heavy metal riffs, κινηματογραφικά samples (και στα ελληνικά), ένα deathgrind (!) μέρος προς το τέλος, και πάνω απ'όλα, το στοιχείο του απρόβλεπτου.
Οι πρώτες ακροάσεις ήταν επίπονες. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο και το υλικό είναι πολύ δουλεμένο και οι δομές πολύπλοκες. Επίσης ο Mike είναι σκέτος Mike και όχι Patton, αλλά είναι αρκουδιάρης και παθιασμένος. Όταν όμως, καμιά δεκαριά μέρες μετά την πρώτη ακρόαση, έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει το χουλιγκανικό "Mnemosyne" στο δρόμο, ήμουν σίγουρος. Μέχρι τώρα είχα το παράπονο από την μπάντα, ότι δεν μπορεί να πιάσει σε φουλ δίσκο το επίπεδα που πιάνει στις "μικρές" κυκλοφορίες. Καταπίνω τη γλώσσα μου. Δώστε του λίγο χρόνο και προσοχή, το "Find Your Soul In Beautiful Lunatics" θα σας ανταμείψει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin