30.3.11

Δωρεάν κατέβασμα από την Earache στο νέο album των Wormrot

Το δεύτερο άλμπουμ των σιγκαπουρέζων grinders Wormrot με τίτλο "Dirge" ήταν να κυκλοφορήσει στις 3 Μάη στην Αμερική και στις 23 Μάη στην Ευρώπη. Ένα μήνα και πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας του ο δίσκος διέρρευσε και εμφανίστηκε σε όλα τα γνωστά sites/blogs/torrents κλπ.  Η νέα εταιρία τους, η Earache βλέποντας αυτή την εξέλιξη, έβγαλε το δίσκο διαθέσιμο για νόμιμο κατέβασμα από εδώ δίνοντας απλά ένα e-mail (λογικά θα γίνεται κάποιο subscription σε newsletters κλπ) και φυσικά υπάρχει και το σχετικό λινκ για όποιον θέλει να το παραγγείλει σε απτή μορφή σε cd/βινύλιο/limited κλπ φάση.
Συνήθως όταν ένας δίσκος διαρρέει στο διαδίκτυο δεν υπάρχει επιστροφή, όσο κυνήγι μαγισσών κι αν εξαπολυθεί, what goes on the internet stays on the internet, και όσα links κι αν σβηστούν σύντομα εμφανίζονται νέα. Η συνήθης τακτική σε τέτοιες φάσεις είναι ανέβασμα όλου του δίσκου streaming στο επίσημο σάιτ της μπάντας, πρακτική που ακολουθήθηκε πρόσφατα μετά τη διαρροή των νέων άλμπουμ των Moon Duo και Weedeater.
Ουσιαστικά η λογική των εταιριών εδώ είναι η λογική του "να σώσουμε όσα μπορούμε" και μιας και ο δίσκος πλέον παίζει τζάμπα, ας παίζει τζάμπα σε μας, και όλο και κάτι μπορεί να μας αφήσει κάποιος, ενώ αυξάνονται και τα κλικς.
Η Earache πάει το πράμα παραπέρα, μπορεί να της έχω σύρει πολλά (και όχι άδικα), αλλά ήταν από τις πρώτες εταιρείες που είδε το κοινό που καταναλώνει ιντερνετικά τη μουσική του (με ό,τι αυτό συνεπάγεται βεβαίως) ως "δικό της" κοινό κι όχι ως εχθρό. Με μια ειλικρινή κίνηση κερδίζει πόντους συμπάθειας, πολύτιμα κλικς, και φαντάζομαι όλο και κάποιος θα γουστάρει το δίσκο και θα παραγγείλει και κάνα βινύλιο, μπλουζάκι κλπ. Σημαντική κίνηση σε μια παρτίδα που έδειχνε χαμένη.

Έδωσα το email και κατέβασα το δίσκο. Θα τον ακούσω τις επόμενες μέρες. Αν είναι καλός γιατί όχι να στηρίξουμε και έμπρακτα.



http://www.metalsucks.net/2011/03/30/earache-is-giving-wormrots-new-album-dirge-away-for-free-fuckleaks/#more-58513
http://www.facebook.com/wormrot?sk=app_178091127385

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin