2.10.11

Cathedral, Violet Vortex, 1.10.2011, Gagarin 205, Αθήνα

Μετά την ανακοίνωση πως πρόκειται να σταματήσουν την πορεία τους, οι doom ήρωες Cathedral επισκέφτηκαν για νιοστή (αλλά τελευταία) φορά την Ελλάδα και δεν μπορούσα να χάσω την ευκαιρία να τους δω ζωντανά για τελευταία φορά.
Δεν πρόλαβα το πρώτο support, τους Infidel δηλαδή, πάντως απ'ό,τι είδα ο νέος τους δίσκος θα κυκλοφορήσει σύντομα από τη Venerate, ενώ εθεάθησαν και κάποια promos, good luck παιδιά.
Όταν μπήκα μέσα έπαιζαν οι Violet Vortex, τους οποίους έβλεπα μετά από κάμποσα χρόνια (νομίζω από το 2004 που έιχαν ανοίξει για Alabama Thunderpussy αν και δεν παίρνω όρκο) και μου φάνηκαν συμπαθέστατοι και πολύ κεφάτοι στα τρία περίπου κομμάτια που παρακολούθησα. Ο ήχος τους κινείται στo χώρο του πατροπαράδοτου παραδοσιακού doom.

Οι Cathedral τώρα έπαιξαν ένα best-of setlist, ήθελα ένα ακόμα κομμάτι (πέρα από το "Funeral of Dreams" από το φανταστικό τελευταίο τους album, ας είναι, έτσι κι αλλιώς έχουν άπειρες κομματάρες. Συνολικά από τις τρεις φορές που τους είδα αυτή ήταν η καλύτερη, Απόλυτα highlights τα "Ebony Tears" και "Carnival Bizarre", ενώ ο αναμενόμενος χαμός από το μισογεμάτο club (περίπου 500 άτομα) ήρθε στα hits "Midnight Mountain", "Ride", "Utopian Blaster" και φυσικά στο "Hopkins (Witchfinder General)" στο δεύτερο encore.
Συνολικά μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και το ιδανικό αντίο σε μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ doom μπάντα.

Setlist:
Intro
Vampire Sun
Enter the Worms
Soul Sacrifice
Midnight Mountain
Funeral of Dreams
Cosmic Funeral
Carnival Bizarre
Night of the Seagulls
Ebony Tears
The Casket Chasers
Upon Azrael's Wings
Corpsecycle
Ride
--------
Utopian Blaster
--------
Hopkins (Witchfinder General)


video credit:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin