23.3.12

Lord Mantis - Pervertor (2012)

Αυτό εδώ το τσέκαρα λόγω του εξωφύλλου του Justin Bartlett o oποίος τείνει να γίνει ο Chris Moyen της εποχής μας. Ιδιαίτερη αντιχριστιανική αισθητική, προσωπικότατο αναγνωρίσημο στυλ, ποιότητα στις συνεργασίες του, όλα αυτά οδηγούν στο να κυνηγάω σχεδόν φετιχιστικά τις πολλές (βλ. Dragged Into Sunlight, Trap Them, Locrian, Garden of Worm και τους πατρινούς Bohemian Grove μεταξύ πολλών άλλων) κυκλοφορίες που σφραγίζει με την Τέχνη του.
Οι Lord Mantis από το Σικάγο δεν είναι κανονικό σχήμα, αλλά πρόκειται για project πρώην/νυν μελών των Avichi (σημαντική νεότερη blackmetal μπάντα, να τσεκαριστούν), Nachtmystium και Indian (άλλη μια sludge κυκλφοορία που έχασα πέρσι, θα τσεκαριστούν) και αυτό είναι το δεύτερό τους άλμπουμ. Κατά βάση ο ήχος τους είναι ένα sludge/death metal υβρίδιο, με έντονο το black metal στοιχείο, πειστικές ατμόσφαιρες και τρομερά βιτριολικά φωνητικά από τον Charlie Fell. Δεν θα το χαρακτήριζα εύκολα black metal, αλλά το feeling είναι 100% μαύρο. Δίσκος-αντίστοιχη περίπτωση με το τελευταίο Withered, εμφανίστηκε από το πουθενά και με σκλάβωσε με την ποικιλία και την ατμόσφαιρά του, παρά τη μικρή κοιλίτσα σε 2ο και 3ο κομμάτι. Από το "Levia" (κομματάρα) και μετά απογειώνεται. Streaming ολόκληρο στο cvltnation


3 σχόλια:

Keyser είπε...

Το είχα τσεκάρει από το CVLT Nation και γούσταρα. Δεν είναι κάτι τρελό και έχει και τις αδιάφορες στιγμές του, αλλά από την άλλη "The Whip And The Body" ρε μαλάκα!!

Τσιρζ μαν.

Keyser είπε...

A και είναι "Pervertor" ο τίτλος...

Inside είπε...

oops! :S

LinkWithin