1.5.12

Ides of Gemini - Constantinople (2012)

Έχοντας εντυπωσιαστεί από τους Black Math Horseman στο παρελθόν, περίμενα πώς  και πώς το πρώτο δισκογραφικό βήμα της Sera Timms με τους Ides of Gemini. Δεν είχα ακούσει κάποια από τις προηγούμενες δουλειές τους παρά μονο αποσπασματικά streams που κυκλοφορούν στο δίκτυο, τα οποία σε συνδυασμό με το τρομερό "Starless Midnight" που είχε διαρεύσει από εδώ, ε και την παρουσία της Neurot Recordings, με είχαν ψήσει να περιμένω κάτι μεγάλο. Ο αγαπητός φίλος Keyser από το Taste Cornucopia που το άκουσε πριν από μένα, μου είχε πει να κρατήσω μικρό καλάθι, αλλά εγώ εξακολουθούσα να περιμένω διακαώς.
Πέρα από την Sera Timms, το line-up συμπληρώνεται από τον J. Bennett (αρθρογράφος του Terrorizer) και την ντράμερ Kelly Johnston. Το ύφος κινείται κοντά στο ψυχεδελικό doom των Black Math Horseman, αλλά είναι ακόμα πιο αιθέριο και τελετουργικό.
Ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά με τέσσερα τρομερά κομμάτια, από τα οποία ξεχωρίζουν τα "Starless Midnight" και "Resurrectionists", με υπέροχη ατμόσφαιρα, ισχυρά riffs, και την χαρακτηριστική φωνή της Sera Timms. Δυστυχώς όμως, από το "One To Oneness" και μετά, η έμπνευση πέφτει κατακόρυφα, η μουσική απλά σιγοντάρει τη φωνή της Sera, η οποία εξαντλεί τις καλύτερες φωνητικές της μελωδίες στο πρώτο μέρος του δίσκου. Η κατάσταση σώζεται κάπως στο τελευταίο "Old Believer", αλλά η γεύση ενός άνισου και ανολοκλήρωτου δίσκου παραμένει. Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin