8.7.11

Eyehategod, Church of Misery, Gomgoma, 7.7.2011, An Club, Αθήνα

Xρόνια ονειρευόμασταν ένα live των θεών Eyehategod στην Ελλάδα. Πριν κάποιο καιρό φάνταζε απίθανο. Τα τελευταία δύο χρόνια η φημολογία ότι οι sludge ηγέτες είχαν έρθει σε συμφωνία με έλληνα διοργανωτή ήταν έντονες. Και τελικά το πλήρωμα του χρόνου ήρθε...
Δυστυχώς δεν είδα τους Gomgoma που άνοιξαν τη βαδιά (sorry guys) όμως από σχόλια φίλων συμπεραίνω πως πρέπει να ήταν αξιοπρεπέστατοι. Βασικά είναι το πιο ανερχόμενο όνομα στο ελληνικό sludge αυτή τη στιγμή οπότε ευελπιστώ να μπορέσω να τους τσεκάρω σύντομα.

Church of Misery ήταν οι αδικημένοι της βραδιάς γιατί παρότι έκαναν μια σαρωτική εμφάνιση, θάφτηκαν από τους headliners. Οι Ιάπωνες είναι η κορυφαία live stoner μπάντα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, και το υλικό τους σε live συνθήκες ακούγεται άπειρα καλύτερο. Καινούριος κιθαρίστας, οι σταθερές μορφάρες σε φωνή και μπάσο, το Rickenbacker κρεμασμένο κάτω από το γόνατο, "El Padrino", "Born to Raise Hell". Ακόμα κι αν δεν ακολουθούσαν οι Eyehategod, θα'ταν ήδη μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις για φέτος.
"We're Eyehategod from New Orleans, Louisiana" λέει ο Mike Williams και μέσα από ένα σύννεφο feedback ξεχύθηκε το πρώτο riff του "Blank". Tα υπόλοιπα είναι ιστορία και πραγματικά δεν μπορώ να βω λόγια να περιγράψω τι συνέβη χτες το βράδυ. Εμφάνιση καλύτερη κι από των Grief προ τριετίας, οπότε συμπερασματικά μιλάμε για την καλύτερη sludge εμφάνιση όλων την εποχών επί ελληνικού εδάφους, για την ιστορία κάποια από τα κομμάτια που περιλάμβανε το ονειρικό setlist ήταν τα "Shoplift", "30$ Bag", "Jackass in the Will of God", "White Nigger", "Sister Fucker (part I)" με συμμετοχή κιθαρίστα και τραγουδιστή των Church of Misery, "Story of the Eye", "Left to Starve", "Lack of Almost Everything", "White Nigger" "Serving Time in the Middle of Nowhere", "Peace Thru War" και ένα νέο κομμάτι με τίτλο "New Orleans is the New Vietnam".
Kόσμος κάπου τριακόσια άτομα, ίσως και λίγο λιγότερο. Από τη μία κρίμα για τον διοργανωτή που μάλλον μπήκε μέσα, από την άλλη αν είχε περισσότερο θα βιώναμε αφόρητες καταστάσεις λόγω της ζέστης. Δυνατό pit και το ελληνικό sludge κοινό να αποδεικνύει πως είναι μικρό αλλά φανατικό. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους διοργανωτές και όποιον άλλον έβαλε το χεράκι του να έρθουν οι Eyehategod στην Ελλάδα.


 
video credit:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin