4.7.11

Rockwave Festival 2011, 3.7.2011, Μαλακάσα

Μετά από κάμποσα χρόνια ξαναπήγα στο Rockwave λοιπόν. 




Marky Ramone's Blitzkrieg
Οκ ήταν, αλλά με ντάλα ήλιο που δεν άφηνε πολλά περιθώρια. Μια καλή μπάντα διασκευών Ramones με τον Michael Graves (ex-Misfits) να τα πηγαίνει άψογα και να διατηρεί μια χαρά τη φωνάρα του. Παραδόξως πάντως το "Dig Up Her Bones" των Misfits το σκότωσε.

Video Credit:

Therapy?
Τους αδίκησε ο ήχος στη μικρή σκηνή και κρίμα γιατί ήταν πολύ δυνατοί, καλύτεροι από το 2005 που τους είχα ξαναδεί στο Gagarin. "Teethgrinder", "Isolation", "Die Laughing", αλλά για μένα κορυφή η -αμφιλεγόμενη- διασκευή του "Diane".

video credit:

Monster Magnet
Ψιλοαπογοήτευση. Τους έβλεπα τρίτη φορά και ήταν η κατώτερη. Μέτριος ήχος, τα νεότερα κομμάτια βαρετά, ο Wyndorf έχει βάλει πολλά κιλά και πλέον χρησιμοποιεί την κιθάρα του the_Vassilis_Papakonstantinou_way δηλαδή περισσότερο για να κρύβει την κοιλιά του παρά για να γεμίζει τον ήχο της μπάντας. Setlist κυρίως από Dopes και πέρα, ευχάριστη έκπληξη το "Look to your Orb for the Warning" που δεν το περίμενα.

video credit:

Kyuss Lives
Μάλλον η πιο "γεμάτη" εμφάνιση από τους "μεσαίους" (χα!) της ημέρας, ο κιθαρίστας τους δεν είναι Χομ και δε θα γίνει ποτέ, αλλά οι υπόλοιποι έσπειραν. Μια κοιλίτσα υπήρξε προς το τέλος, παραδόξως χάλασε και ο ήχος, αλλά σε γενικές γραμμές γαμάτη εμφάνιση. Δεν έπαιξαν το "Demon Cleaner" αλλά ζμπούτσα μας, "One Inch Man".

video credit:

Flogging Molly
Είδα μόνο ένα κομμάτι, καλοί μου φάνηκαν.

video credit:

Gogol Bordello
Σπάνια θα βάλω να ακούσω σπίτι μου, αλλά λάιβ λειτουργούν άψογα αυτά τα πανηγυρτζήδικα. Η πιο "τωρινή" μπάντα του line-up δικαίωσε ξανά τη φήμη της δεύτερη φορά που τους είδα. Δεν έπαιξαν σούπερ ταράντα όμως πάλι και με στεναχώρησαν.

video credit:

Prodigy
Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα, μιλάμε για κτηνωδία. Πέρα από τα χιτάκια τύπου "Voodoo People" κλπ η εμφάνιση των Prodigy ήταν μνημειώδης γιατί τέτοια ζωωδίλα δεν έχει προηγούμενο, η μπάντα είναι ό,τι πιο προκλητικό έχω δει επί σκηνής, μια ασταμάτητη έκκριση αδρεναλίνης, για να μην κουνηθείς σε live Prodigy πρέπει να'σαι εντελώς άνιωθος. Η live κιθάρα δίνει έναν industrial rock αέρα στο υλικό, το "omen" είναι ύμνος, ενώ η live εκδοχή του "Run with the wolves" έσβησε όλα τα "ροκ" σχήματα της ημέρας με τη μαγκιά του. Εξωπραγματικός ήχος, κάθε beat μου τρύπαγε τα σωθικά. Με διαφορά η εμφάνιση της ημέρας και μια από τις καλύτερες που έχω παρακολουθήσει.

video credit:

Συνολικά κάμποσος κόσμος, όχι τόσο πολύς όμως που να δημιουργεί τρελό συνωστισμό, αρκετός για να μην είμαστε σκόρπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin