24.7.11

Μουσικά κύματα Festival, 23.7.2011, Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Πρώτη φορά κατάφερα να παραβρεθώ στο σημαντικότατο αυτό event του ελληνικού underground, παρότι έχει ιστορία κάμποσων χρόνων. Ας είναι. O Chuck Norris στην αφίσα και το trailer του event δεν άφηνε περιθώρια. Ο χώρος είναι ιδανικός για open-air events, κοντά στη θάλασσα, άπλετοι χώροι για άραγμα, λογικές τιμές σε μπαρ και καντίνες, ό,τι πρέπει για χαλαρές διαθέσεις.

Λόγω απόστασης και ζέστης έχασα τα δύο πρώτα σχήματα, τους Unmasking the Betrayer και Lunatic Medlar. Όταν έφτασα στο χώρο, οι Aherusia ήταν στη μέση περίπου του set τους, τους παρακολούθησα από απόσταση καθώς εξερευνούσα το χώρο μιας και η ζέστη και ο ήλιος δεν άφηνε περιθώρια να πλησιάσω τη σκηνή. Δε μπορώ να πω πως με τράβηξαν πάντως τα όσα έπιασα από μακρυά.
Raw In Sect
Καθώς ο ήλιος έπεφτε σιγά-σιγά, βγήκαν οι Raw In Sect οι οποίοι δε με συγκίνησαν ιδιαίτερα με το neo-thrash τους, έπαιξαν πάντως και μια διασκευή στο "Territory" των Sepultura.
Universe217
Universe217
Συνέχεια με μια τράμπα στο πρόγραμμα που έφερε τους Universe217 αμέσως μετά, στη θέση των Sarabante. Δυστυχώς πάλι με αλλαγή στη σύνθεση (ο drummer των Infidel), αλλά και πάλι τρομεροί παρά το φως της ημέρας που στερούσε σε ατμόσφαιρα. Καλός ήχος και η φωνάρα της Τάνιας σε πρώτο πλάνο, highlight το "Nothing" στο τέλος.
Sun Of Nothing
Sun Of Nothing






Οι Sun of Nothing ξεκίνησαν με προβλήματα στον ήχο, από το δεύτερο κομμάτι όμως έστρωσαν και ήταν ως συνήθως συγκλονιστικοί. Έχω δει άπειρες φορές live τους Sun of Nothing, και πάντα όση ώρα παίζουν βυθίζομαι στη μουσική τους και σκέφτομαι ότι αυτή τη στιγμή παίζει η καλύτερη μπάντα του κόσμου. Δεν έχει σημασία αν το τελευταίο ισχύει ή όχι, σημασία έχει το feeling. Η εκτέλεση του "Impact" (από το "...and voices, words, faces complete the dream" του 2003) ήταν το κερασάκι στην τούρτα.
Sun Of Nothing
Sarabante
Sarabante





Παρακολούθησα το πρώτο μέρος του set των Sarabante από μακρυά λόγω ουράς στα σουβλάκια (fuck!), πάντως ήταν συνολικά ισοπεδωτικοί και προκάλεσαν και τον πρώτο μεγάλο πανικό στις μπροστινές σειρές. πράγμα αναμενόμενο, μιας και το neo-crust τους είναι παγκόσμιας κλάσης (δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος τους βγήκε από τη Southern Lord). Τρομερή εμφάνιση συνολικά, τιμήσαμε δεόντως στο merch τους.
Inveracity
Inveracity


Οι Inveracity μπορεί να μην είναι Dead Congregation (δηλαδή μια από τις 4-5 κορυφαίες death metal μπάντες του πλανήτη) αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως είναι μια death metal μηχανή πολέμου και μάλλον οι καλύτεροι μαθητές της μεγάλης των Suffocation σχολής. Με τόσα χρόνια εμπειρίας σε Ελλάδα και εξωτερικό -και παρά το ασταθές line-up- έχουν εξελιχθεί στην καλύτερη ελληνική live death metal μπάντα, η ηχητική βία μιας live εμφάνισης Inveracity συγκρίνεται μόνο με τους Δάσκαλους, γενικώς η επιτομή του brutal death metal live. Στο τελευταίο κομμάτι ("Defloration") συμμετοχή του τραγουδιστή των Γέννα από Κώλο.
Planet of Zeus
Τέλος, οι headliners Planet of Zeus ήταν ικανοποιητικότατοι και ξεσηκωτικοί στο a-la Clutch stonerock n' roll τους, αλλά η ηχητική υπερβολή των δύο προηγούμενων είχε βομβαρδίσει τα αυτιά μου και δεν μπόρεσα να τους εκτιμήσω όσο θα'θελα, κάποια άλλη φορά σίγουρα θα γίνει αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin