18.10.12

Fistula - Northern Aggrssion (2012)

Οι Fistula aπό το Ohio είναι αρκετά γνωστοί στο underground sludge κύκλωμα. Έχουν μια τεράστια δισκογραφία (που δεν έχω εξερευνήσει σε πλήρη έκταση είναι η αλήθεια) με κάποιες πολύ καλές κυκλοφορίες, όπως το "Idiopathic" LP, ή τα "For A Better Tomorrow" και "Goat" EPs. Σταθερά πάντως προσφέρουν τίμιο και old-school sludge, χωρίς να έχει πέσει στην αντίληψή μου όμως μια κρίσιμη κυκλοφορία από αυτούς.
Τα δεδομένα αυτά όμως αλλάζουν σε αυτό το δίσκο. Κατ'αρχήν τα μόλις 24 λεπτά που διαρκεί με κάνουν να δυσκολεύομαι να καταλήξω αν πρόκειται για full-length ή EP, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εδώ η μπάντα φέρνει στην επιφάνεια τις hardcore punk καταβολές της ανεβάζοντας αισθητά τις ταχύτητες και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ένα hardcore/sludge μακελειό με riff-άρες, ασταμάτητη πόρωση και εναλλαγές γρήγορων hardcore μπάχαλων με heavy αργές sludge-ιές και εκλεκτικά παραστρατήματα (noise rockίες a-la Unsane, Celtic Frost-ικά riffs). O δίσκος κλείνει και με μια διασκευή στο "Going Through Your Purse" των Mentors ως κερασάκι στην τούρτα από λάσπη.
Στη νιοστή κυκλοφορία τους οι Fistula καταφέρνουν να δώσουν το δίσκο-διαμάντι που τόσα χρόνια τους έλλειπε. Τελικά απλά χρειαζόταν να μετρήσουν τα κομμάτια δυο τσακ πιο γρήγορα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin