14.10.12

Menace Ruine - Alight in Ashes (2012)

Τέταρτος δίσκος για το ντουέτο από τον Καναδά, μετά από δύο καταπληκτικά άλμπουμ. Το σχήμα έχει βρει πλέον τον προσωπικό του ήχο και οδεύει σε συγκεκριμένη πορεία. Κοινώς, όσοι έχουν επαφή με το πρόσφατο υλικό των Menace Ruine ξέρουν τι θα συναντήσουν εδώ. Αργόσυρτο synth-based neofolk/drone με έντονο τελετουργικό και  pagan feeling και προπαντός την απίστευτη (για άλλη μια φορά) στοιχειωτική φωνή της  Geneviève. Κυριότερο σημείο διαφοροποίησης είναι μάλλον ο περιορισμός των θορυβωδών εξάρσεων (τάσεις ελέγχου του θορύβου υπήρχαν και στο προηγούμενο άλμπουμ), οπότε εδώ απουσιάζουν τα εφτάλεπτα-οχτάλεπτα διαστήματα μη-μουσικότητας, τα πάντα είναι πλήρως ελεγχόμενα.
Ο δίσκος ξεκινάει εντυπωσιακά με δυο  καταπληκτικά κομμάτια ("Set Water to Flames" και ειδικά το "Salamandra"), όμως κάπου στη μέση εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κορεσμού, μιας και μια-δυο συνθέσεις δεν στέκονται στα υψηλότατα επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει οι Menace Ruine. Αυτό δε σημαίνει ότι το άλμπουμ είναι μέτριο (το αντίθετο), απλά είναι μισό σκαλί κάτω από τα δύο προηγούμενα. Ίσως και το γεγονός ότι η μπάντα δεν κατάφερε εδώ να δώσει ένα κομμάτι τόσο "πιασάρικο" (όσο μπορεί το κάτι-σαν-drone τους να είναι πιασάρικο) όσο το "The Upper Hand" του προηγούμενου.
Ένας δίσκος που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους fans της μπάντας και πιθανότατα να φέρει και νέους (Profound Lore γαρ). Οι οποίοι καλό θα ήταν να ετοιμαστούν για το μεγάλο σοκ που τους περιμένει όταν ανακαλύψουν τα "The Die is Cast" και 'Union of Irreconciliables".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin