2.10.12

Serpentine Path - Serpentine Path (2012)

Αυτό το άλμπουμ βγαίνει σε μια περίεργη χρονική συγκυρία. Η πρόσφατη διάλυση των μεγάλων Unearthly Trance μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως οι Serpentine Path (στους οποίους συμμετέχουν όλα τα μέλη των Unearthly Trance και ο Tim Bagshaw των Ramesses και παλιότερα των Electric Wizard) αποτελούν το σχήμα-συνέχειά τους. Όχι. Οι Serpentine Path είναι η προέκταση όσων έδειξαν οι Unearthly Trance σε εκείνο το split 7" με τους Volition προ διετίας. Μια μπάντα δηλαδή που αποτίει φόρο τιμής σε ένα cult σχήμα του underground παρελθόντος της Νέας Υόρκης, τους Winter.
Tα δείγματα είχαν φανεί από το 7" ΕΡ που προηγήθηκε, αλλά εδώ είναι όλα ξεκάθαρα. Τα riffs, οι ρυθμοί, οι δομές, όλα παραπέμπουν στους Winter, ακόμα και τα φωνητικά του Ryan Lipynsky (εδώ για πρώτη φορά απαλλαγμένος από τα κιθαριστικά του καθήκοντα) ακούγονται αρκετά διαφοροποιημένα προσεγγίζοντας το γνωστό doom/death ύφος, ενώ σε ελάχιστα σημεία, οι sludge καταβολές των μελών της μπάντας κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Η πρόσφατη ένταξη (μετά την ολοκλήρωση του άλμπουμ) του Stephen Flam των ίδιων των Winter στην μπάντα ήρθε να ολοκληρώσει το παζλ.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν είναι καλό το άλμπουμ (είναι), αλλά τι ζητάει ο ακροατής. Όσοι ψάχνουν την χαρισματική μαγεία που περιβάλλει συνήθως τις δουλειές των σχημάτων που σχετίζονται με τους Unearthly Trance, ας ακούσουν το (ξανά) καταπληκτικό νέο άλμπουμ των The Howling Wind. Εδώ υπάρχει μόνο οπαδική κάβλα από τέσσερις πορωμένους φανς των Winter. Και ένα εξώφυλλο, όπου ο Orion Landau αποτίει κι αυτός με τη σειρά του φόρο τιμής στον τεράστιο Zdzisław Beksiński.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin