22.4.11

Blood Ceremony - Living With the Ancients (2011)

Δε θυμάμαι να είχα ασχοληθεί και πολύ με το ομώνυμο ντεμπούτο των καναδών Blood Ceremony. Το παράτησα μετά από ελάχιστες ακροάσεις γιατί μου είχαν φανεί κάτι σαν ανέμπνευστοι συγγενείς των φοβερών the Devil's Blood. Έτσι κι αλλιώς οι retro τάσεις δεν είναι το φόρτε μου. Πού να'ξερα! Μετά τη θριαμβευτική εμφάνιση των Blood Ceremony στο φετινό Roadburn βάζω την ουρά στα σκέλια και προσκυνώ ταπεινά τον καλύτερο retro δίσκο των τελευταίων χρόνων.
Ο δεύτερος δίσκος τους σφίζει από έμπνευση, έχει αδιανόητες κομματάρες, φτιαγμένες από την ίδια πάστα που γέννησε τη heavy μουσική πίσω στα 70s. Είναι retro αλλά τόσο ασύλληπτα εμπνευσμένος που καταλήγει να ακούγεται τόσο φρέσκος, όσο το οbscure 70s διαμάντι που ανακάλυψες σε κάποιο second-hand δισκάδικο. Παρά τις ανιχνεύσιμες επιρροές τους, οι Blood Ceremony δεν παραπέμπουν ευθέως σε κάποια άλλη μπάντα, δηλαδή οκ τα riffs μυρίζουν Black Sabbath αλλά οι θεοί δεν είχαν φλάουτα, το φλάουτο παραπέμπει σε Jethro Tull, αλλά οι Tull δεν ήταν ποτέ τόσο heavy κ.ο.κ.
H Alia O'Brien (πέρα από κουκλάρα που είναι) έχει μια βαθειά και δυναμική φωνή που ντύνει όμορφα τους σκοτεινούς στίχους, κομμάτια σαν το "Oliver Haddo" και το "Daughter of the Sun" δε γράφονται κάθε μέρα, γενικότερα μην πλατειάζω, μπαντάρα, δισκάρα, τα πάντα όλα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin