1.4.12

Conan - Monnos (2012)

Τον περίμενα πώς και πώς αυτό το δίσκο. Η κεραμίδα του "Horseback Battle Hammer" δεν ξεπερνιέται εύκολα, εκείνο το άλμπουμ έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ένα obscure classic του sludge/doom underground. Πρώτο πράγμα που παρατηρείται είναι ένα σχετικό καθάρισα του ήχου. Δεν υπάρχει πια εκείνος ο ασφυκτικός θολός ήχος του πρώτου, εκείνο το ηχητικό σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης (καλά σκάω), στη θέση του υπάρχει πλέον μια προσέγγιση συντριπτικά heavy μεν, που δε σοκάρει πια δε. Και ok, μπορεί οι παραγωγές να είναι κάτι το δευτερεύον στη μουσική, αλλά εδώ μιλάμε για τους Conan που προ διετίας έθεσαν νέα standards για τον παράγοντα heaviness στο doom, δεν τα προσπερνάμε εύκολα αυτά.
Κι από μουσική; Κι από μουσική λοιπόν, ξεκίνημα με ένα πελώριο "Hawk as Weapon" που το ξέραμε από πριν πόσο τεράστιο είναι, η συνέχεια έιναι εξίσου συντριπτική με τα επόμενα δύο κομμάτια, και κόβεται για μερικές ανάσες από ατμοσφαιρικό "Golden Axe" (παιχνιδάρα!). Στο τελεέιωμα του δίσκου δυστυχώς παρουσιάζεται μια κοιλιά, μιας και τα "Headless Hunter" και "Invincible Throne" ε δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις από μια μπαντάρα σαν τους Conan.
Συνοψίζοντας, εδώ έχουμε μια κλασική περίπτωση "καλού δεύτερου δίσκου". Όσοι δεν έχουν επαφή με τους Conan θα πάθουν την πλάκα τους, όσοι όμως γνωρίζουν το "Horseback Battle Hammer" θα αναγνωρίσουν πως αυτό εδώ είναι ένα σκαλί πιο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin