24.4.12

Saint Vitus - Lilly: F-65 (2012)

Γνωρίζω εξαρχής πως στο συγκεκριμένο κείμενο θα είμαι άδικος, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Οι Saint Vitus μπορεί να μην είναι η αγαπημένη μου μπάντα, αλλά είναι μια τεράστια μπάντα, ένα θεόρατο κεφάλαιο για το doom και όταν τέτοιοι θρύλοι επιστρέφουν με νέο δίσκο μετά από 17 χρόνια, όλα τα βλέματα είναι στραμένα πάνω τους και οι απαιτήσεις αυξημένες.
Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Κατ'αρχήν, ένα άλμπουμ μικρό σε διάρκεια, και αυτό είναι καλό, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να σε κουράσει. Από κει και πέρα, μια χούφτα νέα κομμάτια Saint Vitus, στο γνωστό αρχετυπικό doom ύφος τους και τη χαρακτηριστική φωνή του Wino, με κορυφαίο κατά τη γνώμη μου, το "Waste No Time".
Πέρα όμως από τη δοκιμασμένη συνταγή και το εγγυημένο αποτέλεσμα, συνεχώς στριφογυρνάει στο μυαλό μου η σκέψη ότι αυτό εδώ είναι άλλο ένα τυπικό reunion metal album. Ξέρεις, αυτό ακριβώς που ένιωσα όταν άκουσα το άλμπουμ επιστροφής των Destruction, των Obituary και τόσων άλλων ηρώων του παρελθόντος. Η γεύση ενός καλοσερβιρισμένου ξαναζεσταμένου φαγητού. Και δυστυχώς, η γεύση είναι αυτή που μένει...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin