20.4.12

Plisskën Festival 2012 | 12.05.12 | Κτίριο 56 Πολιτιστικό Κέντρο "Ελληνικός Κόσμος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σάββατο 12 Μαϊου 2012
To Plisskën Festival παρουσιάζει
για δεύτερη χρονιά στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου “Ελληνικός Κόσμος”  ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό line up  με  εμφανίσεις 24 καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής σκηνής ταυτόχρονα σε 2 stages. Ένα ολοήμερο urban festival που συνδυάζει live acts και DJ sets σε έναν industrial χώρο, στο κέντρο της Αθήνας.

Tα 2 stages διαμορφώνονται ως εξής με σειρά εμφάνισης:

Main Stage                                                                                   
Team Ghost (FR)                                                                            
Acid Baby Jesus (GR)                                            
Male Bonding (UK)                                                
Michael Rother w/ Camera (GE)                          
We Were Promised Jetpacks (UK)                      
King Khan & The Shrines (CA) 
The Notwist (GE) 
Dead Skeletons (IS)  
Triggerfinger (BE)
Peaches (CA)
Andrew Weatherall (UK)
Alan Braxe (FR)
Joker (UK)


Club Stage
Rita Maia (PT)
Montana Cruz (CO)
Forest Swords | Live Set (UK)
Junior Boys | DJ Set (CA)
College (FR)
Villa (BE)
Drums of Death (UK)
Liquid (UK)
Son of Kick (FR)
Bong-Ra (NL)
Kid606 (US)

 Οι ακριβείς ώρες εμφάνισης θα ανακοινωθούν στις 2 Μαϊου.
 

Πού
Κτίριο 56, Πολιτιστικό Κέντρο “Ελληνικός Κόσμος”
Πειραιώς 254, Είσοδος Γ

Πότε
Σάββατο 12 Μαϊου 2012
Πόρτες ανοίγουν | 14:30
Ώρα Έναρξης | 15:15

Πόσο
30 Ευρώ | Προπώληση Εισιτηρίων
36 Ευρώ | Ταμείο Φεστιβάλ (ανήμερα)


Πώς
Public | www.public.gr  σε όλα τα καταστήματα Public Αττικής
Ticket Arena | www.ticketarena.gr
Ticket House | Πανεπιστημίου 42, 210 3608366
Ticket Pro | www.ticketpro.gr

Με ποιους

Συνεργάτες
1manshowstudio | 2monochannels | blicker | E.Δ.Ω.

Χορηγοί Επικοινωνίας
MAD | Red FM | Βημαγκαζίνο | LIFO | DOC TV
Mixtape.gr | Indiergournd Radio


Πληροφορίες
Επίσημο Website: www.plisskenfestival2012.com



Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν:
 
Acid Baby Jesus (GR) 
Ποιοι
Κυκλοφορία του ντεμπούτου τους σε ξένη δισκογραφική εταιρεία? Check. Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Black Lips? Check. Δεύτερη πανΑμερικάνικη περιοδεία μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες? Check. Συμμετοχή στο Austin Psych Fest? Check. Καριέρα στο εξωτερικό? Check.
Καλύτερη Στιγμή
Website

 Bong-Ra (NL)
Ποιος
Ο πιο σημαντικός σύγχρονος Ολλανδός μουσικός είναι, τουλάχιστον για το Plisskën Festival (!),  ο Bong Ra. Καταφέρνει να ισορροπεί με την ίδια ευκολία μεταξύ τoυ ατμοσφαιρικού ήχου του συγκροτήματος του Kilimanjaro Darkjazz Ensemble και του καταιγιστικού breakcore των DJ sets του. Με πλούσια δισκογραφία στη θρυλική Planet Μυ και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλων των ειδών τα μουσικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ο Bong Ra αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό από το ίδιο το Plisskën μιας και αποτελεί την επιτομή της σύγχρονης μουσικής πολυσυλλεκτικότητας.
Καλύτερη Στιγμή
Alan Braxe (FR)
Ποιος
Ο μουσικός που δημιούργησε το French House όπως το ξέρουμε και το ορίζουμε σήμερα.  Στενός συνεργάτης του Fred Falke και του Thomas Bangalter των Daft Punk. Ο άνθρωπος πίσω από τους Stardust και μερικές από τις εκατομμύρια πωλήσεις του Music Sounds Better With You. Μία από τις πιο περήφανες στιγμές του Plisskën, η παρουσία του Alan Braxe στο Main Stage του festival. Λίγοι παραγωγοί έχουν καταφέρει με το υλικό τους να αγγίξουν την τελειότητα. Ο Braxe είναι ένας από αυτούς.

Καλύτερη Στιγμή
Music Sounds Better With You |  www.youtube.com/watch?v=JdeMvR--ICk&feature=related

Website
 
 College (FR)
Ποιος
Χάρη στο soundtrack της καλύτερης – για πολλούς -  ταινίας της χρονιάς “Drive”, ο προ δύο ετών pop electro ύμνος “A Real Hero” σημάδεψε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ταινίας και ταυτόχρονα ακούστηκε όσο ελάχιστα κομμάτια τα τελευταία δύο χρόνια με τέτοια εμμονή (μετράει πάνω από 8,000,000 hits στο youtube). O College φημίζεται για τις ονειρικές 80’s ποπ φόρμες του όμως τα DJ mixes του έχουν ήδη χαρακτηριστεί κλασσικά από το σύνολο των blogs για τη δυνατότητά του να καταφέρνει να δημιουργεί ό,τι πιο κινηματογραφικό έχει βγάλει η electropop σκηνή μέχρι σήμερα. Μαζί με το set των Junior Boys πριν και Viila μετά από αυτόν ενδέχεται να είναι τέσσερις από τις πιο απολαυστικές ώρες μουσικής του φεστιβάλ.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Montana Cruz (CO)
Ποιος
Δημιουργός και resident DJ των διάσημων πια Definiton parties στο Ανατολικό Λονδίνο, ο Montana Cruz – Κολομβιανής καταγωγής – αποτελεί πλέον εγγύηση  καταπληκτικών deep house DJ sets. Παίζει με την ίδια ευκολία από underground clubs tου Λονδίνου εώς και μεγάλες σκηνές όπως αυτή του Fabric δίπλα σε ονομάτα σαν αυτό του Jamie Jones.

Καλύτερη Στιγμή

Website
  

Dead Skeletons (IS)
Ποιοι
To συγκρότημα-μυστήριο που όλοι οι συντελεστές του φεστιβάλ περιμένουν με ανυπομονησία να ανέβει στη σκηνή του Plisskën. Album του 2011 για πολλούς, album της δεκαετίας για λιγότερους, το μέλλον του rocknroll για όλους. Ήχος που θυμίζει όλα όσα έχουν προηγηθεί αλλά ταυτόχρονα και τίποτα δεν είναι όμοιό του. Αν οι Jesus & Mary Chain διασκεύαζαν τους Joy Division ίσως και να κατάφερναν έστω και λίγο να ξεκινήσουν να αποκωδικοποιούν το φαινόμενο των Dead Skeletons.

Καλύτερη Στιγμή
Όλο το Dead Magick | www.youtube.com/watch?v=CsyrOGRxF0E

Website

Drums of Death (UK)
Ποιος
Παραγωγός, Μουσικός, DJ, Remixer και ταυτόχρονα μυστηριώδης, ταλαντούχος, περιζήτητος, εκκεντρικός. Όταν πριν από 4 χρόνια εμφανίστηκε στη σκηνή του Λονδίνου ο πόλεμος μεταξύ των δισκογραφικών εταιρειών για την αρπαγή της υπογραφής του έμεινε μνημειώδης. Από τότε περιόδευσε σε όλον τον κόσμο είτε μόνος του είτε με την εποπτεία των Hot Chip και της Peaches, συνεργάστηκε με τον Tricky και τους Franz Ferdinand και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του album εν μέσω ενθουσιωδών κριτικών.

Καλύτερη Στιγμή

Website
www.drumsofdeath.com

 Joker (UK)
Ποιος
Το παιδί-θαύμα του σύγχρονου dubstep ήχου. Μόλις 23 χρονών από το Bristol κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει ο αγαπημένος παραγωγός όχι μόνο των δημοσιογράφων και του κοινού αλλά και των ίδιων των καλλιτεχνών ειδώλων του όπως ο Skream, o Benga και ο Rustie. Έχει πλέον περιοδεύσει σε όλον τον κόσμο ενώ τα dj sets του σε φεστιβάλ όπως το Sonar μαζεύουν χιλιάδες κόσμου για να τον αποθεώσουν. Στο Plisskën Festival θα είναι αυτός που θα κλείσει την αυλαία του φεστιβάλ με τον πιο ιδανικό τρόπο.

Καλύτερη Στιγμή

Website
 
Kid 606 (US)
Ποιος
Ο πιο diverse artist όλου του Plisskën Festival 2012. Έχει φλερτάρει με την ίδια επιτυχία με τα περισσότερα είδη της ηλεκτρονικής μουσικής. Παρόλα αυτά δεν κρύβει ποτέ την αγάπη του για το Death και το industrial metal. Ο συνδυασμός αυτός έχει δημιουργήσει πολλές φορές μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα dj sets. Απρόβλεπτος όσο και ο Aphex Twin, πολυσχίδης όσο και ο Squarepusher, εκκεντρικός όσο και ο Otto Von Shirach. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέχει τρία διαφορετικά διαβατήρια. Μαζί με τον Bong Ra αποτελούν το πιο απρόβλεπτο δίδυμο στο line up του φεστιβάλ.

Καλύτερη Στιγμή

Website
www.kid606.com
 
King Khan & The Shrines (CA)
Ποιοι
Είναι ο σύγρονος James Brown? Ναι. Είναι. Αδιαμφισβήτητα. Μοναδικός στη σκηνή, μοναδικός σε εμφάνιση, μοναδικός σε έμπνευση. Αψεγάδιαστο garage-funk-soul-rockabilly συνοδευόμενο από μία από τις καλύτερες μπάντες του πλανήτη, δεν αποκλείεται ο King Khan να αποτελέσει την καλύτερη live στιγμή του festival. Αυτοαποκαλείται Supreme Genius και όχι άδικα σύμφωνα με συγκροτήματα όπως οι Black Lips αλλά και το περιοδικό Vice που πλέον τον έχει εντάξει στη δισκογραφική του. Αγαπημένος καλλιτέχνης του Rob Da Bank και ο μοναδικός που ανακοίνωσε με περηφάνεια πριώτο απ’ όλους για το Bestival 2012.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Liquid (UK)
Ποιος
‘Η αλλιώς Eamon Downes. Ή αλλιώς ο άνθρωπος που έβαλε το rave στα charts. Όταν το 1991 κυκλοφορούσε το “Sweet Harmony” σε μόλις 500 αντίτυπα δεν είχε ιδέα για τον αντίκτυπο που θα είχε η συγκεκριμένη κυκλοφορία σε μουσικούς όπως οι Prodigy, δισκογραφικές όπως η XL Recordings, την αναγωγή του rave από underground φαινόμενο σε μουσική για τις μάζες και κυρίως ότι 20 χρόνια μετά θα ήταν καθημερινά στο airplay του ΒΒC Radio1 καθώς και τα charts της Αγγλίας και όχι μόνο.

Καλύτερη Στιγμή

Website

 Rita Maia (PT)
Ποια
Μόνιμη resident στα δημοφιλέστατα Talking at Me parties του θρυλικού Notting Hill Arts Club και μόνιμη συνεργάτης του underground Resonance FM με μερικά από τα καλύτερα drum ‘n’ bass mixtapes των τελευταίων χρόνων. Συνεργάζεται στενά με την ανερχόμενη Young Turks, δημιουργεί mixtapes για το περιοδικό Fact ενώ μετράει δεκάδες συμμετοχές πλέον σε festivals και clubs ανά την Ευρώπη όπως το Worldwide Festival πέρα από τα δικά της residencies σε Αγγλία και  Πορτογαλία.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Male Bonding (UK)
Ποιοι
Η εμφάνισή τους στο περσινό Primavera ανακηρύχτηκε από το σύνολο του Ελληνικού τύπου που παρεβρέθηκε ως ένα από τα highlights του φεστιβάλ. Πριν το κοινό του Primavera είχε προλάβει να τους ανακαλύψει η ιστορική Sub Pop και να κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα albums της περσινής χρόνιας. Για τους τρεις βέρους Βρετανούς από το Ανατολικό Λονδίνο όλα δείχνουν ότι το 2012 θα είναι εντυπωσιακό για τους ίδιους σε όλους τους τομείς: από τις live εμφανίσεις τους ανά τον κόσμο μέχρι την επερχόμενη αναμενόμενη κυκλοφορία τους στη Sub Pop.

Καλύτερη Στιγμή

Website
http://malebondingblog.blogspot.com



The Notwist (GE)
Ποιοι
Eπιτέλους για πρώτη φορά στην Ελλάδα” και μία από τις ελάχιστες φορές που πραγματικά την εννοούμε τη συγκεκριμένη έκφραση. Ακριβώς 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του album oρόσημο για τη δεκαετία που διανύσαμε “Neon Golder”, οι Notwsit θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους μέχρι τώρα. Η ευρωπαϊκή τους περιοδεία είναι sold out σε όλες τις μεγάλες πόλεις που εμφανίζονται ενώ δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, από το ATP μέχρι το Primavera, ερίζουν κάθε χρόνο για τη συμμετοχή των Notwist στο line up τους.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Michael Rother with Camera (GE)
Ποιος
Δεν είναι υπερβολή να τον αποκαλέσουμε ζωντανό θρύλο. Ο Rother εφήυρε το Kraut Rock  μέσω των πρωτοπώρων NEU! και το εξάπλωσε ως μουσικό ιδίωμα σε όλον τον κόσμο. Επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει μουσικούς όπως ο John Frusciante και ο Thurston Moore ενώ οι συναυλίες του ανά τον κόσμο μαζεύουν πλήθος γνωστών μουσικών προκειμένου να μοιραστούν μαζί του τη σκηνή έστω και για λίγα λεπτά. Στο Plisskën θα τον συνοδεύσουν οι Camera οι οποίοι και αποτελούν το πιο διάσημο kraut-rock street συγκρότημα του Βερολίνου, και δη της Γερμανίας.


Καλύτερη Στιγμή

Website

 Son of Kick (FR)
Ποιος
O Γάλλος Son of Kick ήταν σιγουρα ένας από τους δημοφιλείς μουσικούς του 2011 και συνεχίζει ακάθεκτος για το 2012. Το «Playing The Villain» έφτασε τα 5,000,000 hits χωρίς το παραμικρό promotion και η φήμη που έχει αποκτήσει ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς DJs του κόσμου  έχει γεμίσει το ημερολόγιο εμφανίσεων του ανά τον πλανήτη, από τα πιο underground υπόγεια του Λονδίνου μέχρι το SXSW του Tέξας.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Triggerfinger (ΒΕ)
Ποιοι
Η πιο στυλάτη μπάντα του πλανήτη? Κοστουμαρισμένοι Βέλγοι που παίζουν ένα από τα πιο groovy, sexy, δυνατά rocknroll τα τελευταία χρόνια. Οι καταιγιστικές ζωντανές τους εμφανίσεις το;υς έχουν καταστήσει πλέον μόνιμους θαμώνες κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Werchter, το Lowlands, το Rock Am Ring και το Pukkelpop μεταξύ άλλων. Η τελευταία τους κυκλοφορία είναι Νο1 εδώ και εβδομάδες στια charts των Άνω Χωρών. Δίκαια θα καταλάβουν στις 12 Μαϊου το Main Stage του Plisskën σε ένα από τα headlining slots του.

Καλύτερη Στιγμή

Website
 
Peaches (CA)
Ποια
To Plisskën έβαλε την πρόκληση και η Peaches τη δέχτηκε!
Η απόλυτη electropunk μούσα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στον κόσμο το πρωτοποριακό δεύτερο album της του 2001 «The Teaches of Peaches» από το πρώτο μέχρι το τελευταίο track του. Σε μία αποκλειστική παρουσίαση για το Plisskën, η Peaches αναμένεται να αποδείξει εκείνο το βράδυ γιατί εξακολουθεί να παραμένει εξίσου πρωτοποριακή και επαναστατική έντεκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του “The Teaches of Peaches”.

Καλύτερη Στιγμή

Website

Team Ghost (FR)
Ποιοι
Με το που θα ακούσει κάποιος τους Team Ghost αυτομάτως το μυαλό του θα πάει στους M83. Όμως ο Nicolas Fromageau, ιδρυτής των Team Ghost, δικαιούται να τους μοιάζει μιας και υπήρξε το ήμισυ των M83 μέχρι το 2003 και το ιστορικό πλέον albumDead Cities, Red Seas and Lost Ghosts”. Συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε με το εκπληκτικό υβρίδιο shoegaze/electronicaπου ο ίδιος δημιούργησε  αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εμφάνιση του ζωντανά στο Plissken Festival μετά τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασαν στο περσινό Pitchfork Festival.

Καλύτερη Στιγμή

Website
 
Villa (BE)
Ποιοι
Το Βέλγιο πλέον έχει αναδειχθεί σε μηχανή παραγωγής των καλύτερων dance ντουέτων των τελευταίων δέκα χρόνων. Προηγήθηκαν οι 2manydjs, στη συνέχεια οι Aeroplane και τώρα οι Villa στους οποίους και ανήκει το μέλλον.  Keane, Moby, Adele, Human League, Yeasayer, The Golden Filter, Digitalism μόνο μερικοί που εμπιστεύτηκαν τις τύχες των συνθέσεων τους στις ικανότητες των Villa. Ταυτόχρονα, ήδη έχουν κυκλοφορήσει 2 EPs τα οποία και αναδείχθηκαν σε κορυφαίες κυκλοφορίες από μουσικό τύπο και blogs αντίστοιχα. Από τις ελάχιστες ευκαιρίες να δει κανείς πλέον το συγκεκριμένο δίδυμο σε ένα πιο μικρό χώρο από τα φεστιβάλ μεγαθήρια που θα πρωταγωνιστήσουν αυτό το καλοκαίρι.

Καλύτερη Στιγμή
Rolling in the Deep (Villa Remix)| www.youtube.com/watch?v=FogQA55WByc

Website

Andrew Weatherall (UK)
Ποιος
Το «πολυπράγμων» είναι λίγο για να χαρακτηρίσει μία από τις σημαντικότερες μουσικές φυσιογνωμιές της dance και όχι μόνο σκηνής. Ο Andrew Weatherall έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως οι New Order, Bjork, Paul Oakenfold, James, Manic Street Preachers και My Bloody Valentine μεταξύ άλλων, έχει εκτοξεύσει την καριέρα των Primal Scream, έχει σχηματίσει δύο από τις σπουδαιότερες μπάντες της θρυλικής Warp Records, κυρίως όμως παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς DJs όλων των εποχών.

Καλύτερη Στιγμή

Website

We Were Promised Jetpacks (UK)
Ποιοι
Η Σκωτία έχει παράδοση στην κιθαριστική ροκ σκηνή, στα ευφάνταστα ονόματα groups καθώς και τα βαριά –παρομοίου ηχοχρώματος με τα ελληνικά- φωνητικά. Οι We Were Promised Jetpacks τα έχουν και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά στον υπερθετικό βαθμό. Μετά από δύο αριστουργηματικά albums και εκατοντάδες συναυλίες ανά τον κόσμο ήρθε η σειρά τους να αποδείξουν μέσα στο 2012 γιατί θεωρούνται από όλους τους ειδικούς το μέλλον της κιθαριστικής ροκ. Στο φετινό Coachella πάντως δέχτηκαν τους διθυράμβους του κοινού και κυρίως των Explosions in the Sky.

Καλύτερη Στιγμή

Website




Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin