18.4.12

KEN mode - Venerable (2011)

Μία από τις σημαντικές περσινές κυκλοφορίες που δεν έπιασα στον καιρό της, ήταν το τέταρτο άλμπουμ των καναδών KEN mode στην Profound Lore. Δεν είχα επαφή μαζί τους, παρότι προέρχονται από την cult εταιρία Escape Artist, η οποία προ δεκαετίας περίπου ήταν το καταφύγιο πολλών σημαντικών διαφοροποιημένων αμερικάνικων μπαντών (βλ. πρώιμοι Isis, Keelhaul, Anodyne από τους οποίους προέρχονται οι Tombs, Time in Malta κ.α.). 
Οι καναδοί κουβαλάνε αυτή ακριβώς τη φινέτσα που έκανε τις μπάντες της Escape Artist να ξεχωρίζουν. Σε μια εποχή που το mathcore βρίσκεται σε ένα εκτεταμένο τέλμα και η μόνη πρόσφατη κυκλοφορία που -πραγματικά- ξεχώρισε ήταν το "Axe to Fall", το "Venerable" στέκει αγέρωχο, αποφεύγοντας το σκόπελο των ασύλληπτων ταχυτήτων και της επίδειξης, αντίθετα, ρίχνει άφοβα τις ταχύτητες φέρνοντας στο νου τις καλύτερες στιγμές των Knut, αναδεικνύει έναν ηχητικό πλούτο δοσμένο σε δέκα μέρη, και γενικά κάνει αυτό που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος mathcore νέωψ την τελευταία πενταετία.
Σπουδαίο άλμπουμ, δεν ξέρω πού θα το τοποθετήσει ο χρόνος, πάντως κομμάτια σαν τα "Book Of Muscle", "The Irate Jumbuck" και το instrumental "Flight Of The Echo Hawk" κουβαλάνε τη στόφα του Μεγάλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin