7.5.11

the Celtic Frost Demos

3 Bootlegs με demo sessions με ακυκλοφόρητο υλικό των μεγάλων Celtic Frost. Στα σχόλια θα προσθέσω λινκς για κατέβασμα. Σκατά σε όσους πουλάνε bootlegs. Τα bootlegs πρέπει να free για όλους τους οπαδούς μιας μπάντας. Πάμε.


demo 1992
1. Honor Thy Father
2. Seeds of Rapture
3. Icons Alive
4. Oh Father

Λίγο μετά την κυκλοφορία του "Parched with thirst..." compilation (όπου υπήρχαν 2 κομμάτια από το τότε επερχόμενο άλμπουμ) οι Celtic Frost μπήκαν στο στούντιο για να ετοιμάσουν το επόμενο άλμπουμ με τίτλο "Under Apollyon's Sun". H διάλυση της μπάντας λίγο αργότερα έστειλε αυτά τα κομμάτια οριστικά στον τάφο, μιας και ο Warrior έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται ποτέ να ξανα-ασχοληθεί μ'αυτά. Eδώ έχουμε τα πρώτα από αυτά τα sessions. 4 κομμάτια, από τα οποία το "Seeds of Rapture" (είναι η αρχική μορφή του "Primevιl Rapture") και το "Icons Alive" υπάρχουν αμφότερα σε νεότερες εκτελέσεις στο "In Session '93" demo. Τα άλλα 2 κομμάτια ("Honor Thy Father", "Oh Father") βρίσκονται μόνο εδώ. Κινούνται στο "καθαρό" ύφος του "Vanity/Nemesis". Ο ήχος όπως καταλαβαίνετε, είναι rehearsal και κακός.

In Session 1993 
1. Devil And The Flesh
2. Pearl Of Love
3. The Man Who Would Weep
4. Primevil Rapture
5. Icons Alive
6. Carmina Burana
7. Untitled

Γνωστό και ως "Nemesis of Power". Ο ήχος ειναι και εδώ φυσικα rehearsal, οπότε μέτριος, ενώ και η μίξη (ειδικά στα πλήκτρα) ειναι κάπως πρόχειρη. Το ύφος κινείται και εδώ κοντά στο "Vanity/Nemesis" με ολιγη απο τους πειραματισμους του "into the pandemonium".
Το βασικό riff του Pearl of Love είναι το μόνο πράγμα που διασώθηκε, καθώς το γνωρίσαμε ως "domain of decay" στο "Monotheist". Tα "The Man Who Would Weep" & "Primevil Rapture" θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλες κομματάρες με μια σωστή παραγωγή. Το "Carmina Burana" είναι -προφανώς- διασκευή στο πασίγνωστο κομμάτι, ενώ το τελευταίο άτιτλο, δεν είναι άλλο από το (γνωστό από τη συλλογή) "Under Apollyon's Sun".

Μαζί με το άλλο ντέμο (και τα 2 κομμάτια του "Parched with thirst..."), μπορούμε να σχηματίσουμε μια θολή εικόνα για το πώς περίπου θα ηχούσε το "Under Apollyon's Sun" αν ποτέ ολοκληρωνόταν και κυκλοφορούσε.

Prototype 2002
Helter Skelter
Totgetanzt
The Dying I
Beautiful End
November
Deep Inside
Relinquished Body
Human Dirt
Get Wicked (Dagger And Grail)
Hip Hop Jugend

Αυτές είναι οι πρώτες demo ηχογραφήσεις των επανενωμένων Celtic Frost το 2001-2002. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Marco Sesa είχε προσχωρήσει στη μπάντα, πάντως σίγουρα εδώ μέσα ακούμε τους Warrior, Ain και Unala. To ύφος εκπλήσσει, μιας και είναι industrial metal με electronica/trip-hop πειραματισμούς με λούπες κλπ, ακόμα και με hip-hop. Πολύ πιο κοντά στους Apollyon Sun δηλαδή, παρά στους Celtic Frost/Triptykon. Το "Helter Skelter" είναι μια hip-hop διασκευή στο γνωστό κομμάτι των Beatles, το “the Dying I”είναι μια πολύ πρώιμη εκδοχή του “Drown in Ashes, ενώ το “November” δεν άλλαξε και πολύ μέχρι να γίνει “Obscured” (αν εξαιρέσουμε το ρυθμικό μέρος). Το "Relinquished Body" είναι μια σύνθεση του Warrior από το 1996 που ξανάφερε για δοκιμή στους Celtic Frost (μιας και θεωρούσε πως δεν ταιριάζει στους Apollyon Sun). Τελικά το γνωρίσαμε ως "Myopic Empire" στο "Eparistera Daimones" των Triptykon. Oι μεγάλες εκπλήξεις έρχονται στο "Hip hop Jugend" σε electro/ebm ύφος. 
Συνολικά αυτές οι ηχογραφήσεις είναι ακριβώς ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στο "Sub" και το "Monotheist".

1 σχόλιο:

Inside είπε...

demo 1992:
http://www.megaupload.com/?d=21PJXAGO

In Session 1993:
http://www.megaupload.com/?d=YW54LTS3

Prototype 2002:
http://www.megaupload.com/?d=IJJJ37RW

LinkWithin