20.5.11

Ramesses - Possessed by the Rise of Magik (2011)

Ο τρίτος δίσκος των Ramesses είναι αυτός που τους καθιερώνει ως μια από τις κορυφαίες μπάντες των ημερών μας. Το ανυπέρβλητο "Misanthropic Alchemy" δεν έλαμψε όσο έπρεπε κάτω από το σύννεφο "project πρώην μελών των Electric Wizard", ενώ το "Take the Curse" παρότι πήγε καλά ήταν μάλλον μέτριο και άνισο. Τώρα είναι η ώρα τους όμως. Το ύφος τους πλέον είναι προσωπικό και αναγνωρίσιμο, εδώ βρίσκονται ηχητικά πιο κοντά στο δεύτερο δίσκο (λογικό, ελάχιστοι μήνες τούς χωρίζουν άλλωστε) αλλά συνθετικά είναι ανώτερο και πιο εστιασμένο. Doom/Sludge με όγκο και occult ατμόσφαιρες, black metal υφή ειδικά στο τρομερό "Duel", ο Adam Richardson χρησιμοποιεί εκτενώς τα καθαρά φωνητικά του με εντυπωσιακά αποτελέσματα (εκτός από το αψυχολόγητο "Towers of Silence" που το τραγουδάει εντελώς παράφωνα), και το album κορυφώνει στα δυο τελευταία κομμάτια.
Συνολικά κλάσεις ανώτερο από το περσινό, ίσως μισό σκαλί κάτω από το ντεμπούτο, σίγουρα η πρώτη μεγάλη δισκάρα του χώρου για φέτος (πέρα από το Sun of Nothing που είναι εκτός συναγωνισμού).


*όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ο δίσκος να μην έχει τον ήχο αυτού του κάκιστου mp3 που διέρρευσε, γιατί θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ηχητική αυτοκτονία έβερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin