22.5.11

Επανακυκλοφορίες των Noothgrush

Με ανάρτησή του στο Doom Forever Forever Doomed, ο Russ Kent (γνωστός και ως Mr. Hate) του θρυλικού 90s sludge σχήματος Noothgrush, ανακοίνωσε:

Γειά σας αγαπητά Sludge / Doom τέρατα. Russ από Noothgrush εδώ για να σας ανακοινώσω ότι το test press του Erode (σ.σ. "Erode the Person", το πρώτο full-length των Noothgrush, αυτοχρηματοδοτούμενο compilation κομματιών από τα άπειρα split/EPs τους, που κυκλοφόρησε το 1999. Η επανακυκλοφορία της Throne του 2006 έχει άλλο εξώφυλλο και διαφορετικό tracklisting) είναι έτοιμο, και ο δίσκος θα είναι σύντομα διαθέσιμος από την Parasitic Records. Πρόκειται για το Erode όπως επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει, ως 12" με 6 κομμάτια και το original artwork φτιαγμένο από τα μέλη των Noothgrush μαζί με τον φίλο Ryan Summers. Μετά από χρόνια καθυστέρησης ανάμεσα σε δύο διαφορετικά labels, η όλη ιδέα του LP πετάχτηκε προς όφελος του CD της Throne / Chimeres Records και έτσι προστέθηκαν όλα αυτά τα extra tracks επειδή τα περισσότερα ήταν ήδη δύσκολο να βρεθούν και το CD χωράει 70 λεπτά.

Θα υπάρξουν άλλες δύο Noothgrush κυκλοφορίες αυτό το χρόνο. Η Fuck Yoga θα κυκλοφορήσει την πρώτη-πρώτη NG ηχογράφηση σε 12", όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, τα test presses είναι επίσης έτοιμα οπότε λογικά κι αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομα. Αυτή είναι η μόνη ηχογράφηση των NG που έκανε το αρχικό line-up. Είναι καταπληκτικό.. Διαφορετικό κατά κάποιο τρόπο, αλλά καταπληκτικό. Ο Tom Choi (Asbestos Death) στην κιθάρα είναι απίστευτος, υπάρχουν 2 μπάσα σε μερικά κομμάτια, Moog synthesizer, εκτεταμένα noise μέρη και ένα πολύ διαφορετικό take στα φωνητικά από τον Gary N. Περιλαμβάνει και την αρχική version του "Deterioration".

Οι Noothgrush έκαναν δύο live radio εμφανίσεις. Αυτά τα live tracks προέρχονται από δύο διαφορετικές περιόδους της ιστορίας των NG. Το πρώτο session είναι ηχογραφημένο στο KZSU του Stanford University και ήταν από το σύντομο line-up με τις δύο κιθάρες, δηλαδή εμένα και τον Matt Harvey (Exhumed, Scarecrow, Dekapitator) με τον Matt να δίνει μερικές γαμάτες αρμονικές στην κιθάρα του. Το δεύτερο ηχογραφήθηκε στο KFJC του Foothill College δύο βδομάδες αφού επιστρέψαμε από μια περιοδεία επτά εβδομάδων το 1999. Είναι ένα τέλειο δείγμα του πώς ο Gary, η Chiyo και εγώ παίζαμε τότε. Τα τραγούδια είχαν εξελιχθεί λίγο (όλα τα recording sessions μας είχαν γίνει σε συνθήκες βιασύνης, συνήθως λόγω έλλειψης χρημάτων/χρόνου και deadlines από τις εταιρίες) και το τέμπο είχε γίνει πιο αργό, ακόμα και τα αργά μέρη ήταν πιο τραβηγμένα. Η μίξη δεν είναι και η καλύτερη και υπάρχει πολύ reverb στα drums αλλά είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό του live ήχου μας στην κορυφή της πορείας μας. Το live υλικό θα πιάνει 3 πλευρές LP οπότε στην τέταρτη πλευρά θα συμπεριλάβουμε όλες τις διασκευές που ηχογραφήσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορα sessions. Μερικές από τις διασκευές είχαν γίνει για συλλογές ή splits που ποτέ δεν κυκλοφόρησαν, οπότε δεν έχουν ακουστεί ποτέ. Άλλες κυκλοφόρησαν, αλλά είναι εδώ και πολύ καιρό out of press. Η Choking Hazard θα κυκλοφορήσει το διπλό βινύλιο και η Southern Lord το CD. Τα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σε αυτούς τους δίσκους είναι οι τελευταίες απ'όλες τις ηχογραφήσεις των Noothgrush, παρόλα αυτά, συζητάμε και για άλλες πιθανές επανακυκλοφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin