5.5.11

Voivod, Soilent Green, Today is the Day, 4.5.2011, An Club, Αθήνα

Αυτό το λάιβ είχε όλες τις προοπτικές να είναι το live της χρονιάς. Δυο θεμελιώδεις μπάντες αυτού που κάποτε ονομάζαμε "ήχος relapse" (δέκα χρόνια πριν μου φάνταζε αδιανόητο ότι θα τους έβλεπα) μαζί με την απόλυτη προοδευτική metal μπάντα όλων των εποχών.
O κόσμος δεν τίμησε το live (καμιά 350-400αριά άτομα συνολικά υπολογίζω)  και είναι κρίμα γιατί δε βλέπουμε κάθε μέρα τέτοια πακέτα συγκροτημάτων στην Ελλάδα (αντίστοιχη περίπτωση πέρσι το πακέτο Triptykon, Anaal Nathrakh, Alcest που επίσης είχε μέτρια προσέλευση), πόσο δε μάλλον με τέτοια τιμή εισιτηρίου.


Πρώτοι βγήκαν οι θρυλικοί Today Is The Day. Ο Steve Austin είναι guru του αμερικάνικου ήχου (Lamb of God και Mastodon μεγάλωσαν στα γόνατά του) και να τον βλέπεις στη σκηνή προκαλεί δέος. Τρομερός ήχος, ισοπεδωτική εμφάνιση, μου έλειψαν αρκετά αγαπημένα κομμάτια όπως το "This Machine Kills Fascists" ή το "Crooked", αλλά οκ, "Willpower" live. Τέλος. Κλάσεις ανώτεροι από το λίγο που τους είχα δει στο roadburn κάποιες μέρες πριν.




Οι Soilent Green ήταν η πιο "συναυλιακή" μπάντα της βραδιάς και διέλυσαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κομμάτια απ'όλους τους δίσκους, ο Ben Falgoust (επίσης στους Goatwhore) είναι αδιανόητα τεράστιος frontman, o Brian Patton (Eyehategod) στην κιθάρα είναι απίστευτα cool, γενικότερα όλη μπάντα σπέρνει. "It was just an accident", "Sewn Mouth Secrets" και κλείσιμο με "Antioxidant", ντάξει τι να λέμε τώρα. Αν έπαιζαν και το "Last one on the Noose" θα λιποθύμαγα.


Oι headliners Voivod ήταν κι αυτοί απίστευτοι, κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της μεγάλης δισκογραφίας τους παίζοντας αγαπημένους ύμνους όπως "Forlorn", "Tribal Convictions", "Ripping Headaches", ένα καινούριο κομμάτι, encore με "Voivod", "Nuclear War" και "Astronomy Domine". O Snake ήταν εμφανώς κλασμένος από μπάφους και έσταζε αγάπη, ο Blacky όμως ήταν λες και δεν πέρασε μια μέρα από το 1985 ξερωγώ, ΘΡΑΣ πόρωση, πολύ σταθερός και ΑΓΑΠΗ ο Away στα τύμπανα. Το κοινό τα έδωσε όλα με stagediving και moshing, πολύ όμορφη εικόνα οι Brian Patton και Steve Austin δίπλα-δίπλα να τραγουδάνε στο "Tribal Convictions".

video credit:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin