25.5.11

Horseback - The Gorgon Tongue (2011)

Ο Jenks Miller είδε τις μετοχές των Horseback να ανεβαίνουν αισθητά μετά την περσινή επανακυκλοφορία του "the Invisible Mountain" (2009) από την Relapse. Το ιδιαίτερο minimal μείγμα drone/post/blackmetal συγκίνησε αρκετό κόσμο, που προσπαθούσε μάταια να καλουπώσει το περίεργο αυτό σχήμα κάτω από μια ταμπέλα. Εκμεταλλευόμενη το momentum, η relapse ρίχνει στην αγορά αυτήν εδώ τη διπλή συλλογή. Εδώ μέσα περιλαμβάνονται 2 παλαιότερες ηχογραφήσεις του σχήματος, συγκεκριμένα το πρώτο άλμπουμ "Impale Golden Horn" από το 2007 και το περιορισμένο σε εκατό κόπιες cassette-EP "Forbidden Planet" του 2010.

To ύφος των Horseback διαφέρει ανάμεσα στις δύο ηχογραφήσεις, και αμφότερες διαφέρουν από το ύφος του "the Invisible Mountain". Αρχικά, στο "Impale Golden Horn" συναντάμε μινιμαλιστικές ambient τάσεις, με αιθέριο χαρακτήρα και καθόλου παραμόρφωση, αν πω ότι με συνεπήρε βέβαια θα'μαι ψεύτης, ωραίο χουζούρεμα έριξα. Το τελευταίο κομμάτι με τίτλο "Blood Fountain" πάντως είναι μια αποκάλυψη με τα μελωδικά φωνητικά και τον ταξιδιάρικο τόνο του.
Στο υλικό του "Forbidden Planet" από την άλλη εμφανίζεται ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο του σχήματος, o lo-fi χαρακτήρας και τα blackmetal φωνητικά του "invisible mountain" εμφανίζονται, αλλά η μουσική είναι πιο ασαφής και αιωρούμενη, ενώ απουσιάζει και το drumming (και γενικότερα οποιαδήποτε έννοια "ρυθμού"), θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε drone blackmetal, αλλά για άλλη μια φορά ο Jenks παίζει το παιχνίδι ακροβατώντας ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά genres παρότι παίζει εντελώς minimal.
Συνολικά μια κυκλοφορία που ολοκληρώνει το όραμα του "Invisible mountain", δεν ξέρω αν "στέκει" μόνη της όμως. Η περίπτωση των Horseback και του Jenks Miller είναι αρκετά ενδιαφέρουσα όμως και θα αναλυθεί εκτενέστερα σε μελλοντική ανάρτηση.


'Ολο το άλμπουμ παίζει streaming εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin