10.5.11

Dope Flood - A Planet on Four Legs (2011)

Οι Dope Flood είναι μια νέα τετραμελής μπάντα από τη Λάρισα και παίζουν heavy/stoner. Υπάρχουν αρκετά συγκροτήματα στη χώρα που κινούνται σε αυτή τη φάση, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια ισχυρή σκηνή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός στο stoner, αλλά μπορώ να πω πως οι ελληνικές μπάντες έχουν φτιάξει κάτι σαν 'ελληνική σχολή' σ'αυτόν τον ήχο. Για να μην το κουράζω, οι Dope Flood κινούνται δηλαδή στα χνάρια των 1000mods, Routes, Planet of Zeus, Bull Doza κλπ.
Το υλικό του demo ep είναι αρκούντως ικανοποιητικό, η μπάντα έχει δουλέψει τις (τρεις) συνθέσεις της, το "Shades" ξεχωρίζει, ευπρόσδεκτα τα διάσπαρτα ρινίσματα από grunge και οι Danzig-ισμοί του τελευταίου κομματιού.
Η προσωπική μου παρατήρηση είναι αυτή που κάνω συνήθως για τις περισσότερες ελληνικές stoner μπάντες. Για να παίξεις πρωτοκλασάτο stoner σήμερα, πρέπει να ακούσεις και αφομοιώσεις άλλα βαρύτερα ιδιώματα και να μπολιάσεις με αυτά τον ήχο σου. Το υλικό του demo είναι ικανοποιητικότατο, φαντάζομαι τα παιδιά θα είναι γαμάτα live, απλά μου λείπει το στοιχείο που θα με κάνει να συγκρατήσω το όνομά τους για μελλοντικό ξανατσεκάρισμα. Από την άλλη, είναι μόλις η πρώτη τους κυκλοφορία.

Myspace : www.myspace.com/dopeflood
Facebook :www.facebook.com/pages/Dope-Flood/104991389534802
E - Mail : dopeflood [@] yahoo [.] gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin