28.8.11

Ides of August: Sarabante, Ruined Families, Gomgoma, Now Exploiding in Saigon, 26.8.2011, Skate Park, Χαλκίδα

Το συγκεκριμένο DIY event στην πόλη της Χαλκίδας ήταν διήμερο, η πρώτη μέρα περιλάμβανε εμφανίσεις κυρίως stoner σχημάτων, και απ'ό,τι έμαθα πήγε πολύ καλά από άποψης προσέλευσης. Τη δεύτερη ημέρα που τίμησα εγώ, το κοινό ήταν αρκετά μικρό. Το Skate Park είναι αυτό που λέει το όνομά του, ένα πάρκο με ράμπες κλπ, δε θυμάμαι να έχω συναντήσει παρόμοιο χώρο στην Αθήνα, πολύ ωραία φάση, θύμισε αντίστοιχα events των ΗΠΑ, μόνο αρνητικό οι ισχυροί προβολείς (πάρκο γαρ) που αφαιρούσαν λίγο από το live συναίσθημα.

Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Now Exploiding In Saigon τους οποίους δεν είχα ξανακούσει, αλλά με κέρδισαν. Ύφος κάπου ανάμεσα στο mathcore και το (παλιό) deathcore, είχαν κάποια προβληματάκια στον ήχο της φωνής, αλλά και κάποια πραγματικά πολύ έντονα σημεία στα κομμάτια τους.
Τους Gomgoma τους κυνηγούσα να τους πετύχω καιρό. Δυναμικό sludge με σωστά vibes και επιρροές, με το συνολικό τους attitude με σκλάβωσαν αμέσως, παρότι -όπως είπαν- έπαιζαν απροβάριστοι και χωρίς τον ένα κιθαρίστα τους. Η αναμενόμενη επανεκτέλεση του "Wolverine Blues" και το full-feedback κλείσιμο ήταν το κερασάκι στην τούρτα μιας ζόρικης εμφάνισης.

Το ντεμπούτο ΕΡ (?) των Ruined Families με είχε ξετινάξει, οπότε αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να τους δω και ζωντανά. Δυστυχώς είχαν αρκετά προβλήματα στον ήχο, αλλά πολύ έντονο attitude επί σκηνής (ως γνήσια παιδιά των Cursed). Κάποιοι γνωστοί μου είπαν ότι τους έχουν πετύχει και σε καλύτερες εμφανίσεις, σίγουρα πάντως θα τους ξαναδώ live.

Headliners της ημέρας οι Sarabande, που ήταν απλά ισοπεδωτικοί. Το "Remrants" όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται όλο και καθαρότερα πόσο δισκάρα είναι, και επί σκηνής αποδίδεται εκρηκτικά. Όλη η εμφάνισή τους ένα highlight. Μεγάλη μπάντα.

Να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Μάνο των Universe217 που έτρεξε για τον ήχο όλων των συγκροτημάτων, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο που έστησε το πολύ όμορφο σκηνικό και για τη φιλοξενία.
Και του χρόνου λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin