14.3.13

Terra Tenebrosa - The Purging (2013)



Όσοι ψάχνουν τη μουσική τους με βάση παραπομπές σε γνωστότερα ονόματα, εδώ δε θα βρουν τίποτα να πιαστούν. Και αυτό γιατί στο αποκαλυπτικό μετα-metal των Terra Tenebrosa δεν υπάρχει τίποτε το οικείο. Τίποτε. Εκτός αν ανήκεις στους λίγους που γεύτηκαν το σοκ της ακρόασης του τρομακτικού “The Tunnels” του 2011.
Μέσα σε μια εκστατική δίνη από αλλεπάλληλα effects, παραισθησιογόνες αναθυμιάσεις και μηχανικούς voodoo ρυθμούς, η μυστηριώδης τριάδα σχηματοποιεί εκ νέου το soundtrack της κατάβασης στην άβυσσο. Παρά τον τίτλο του, δεν υπάρχει καμία «κάθαρση» εδώ. Μόνο γνήσιο σκότος. Η φωνή του The Cuckoo έχει κάπως καθαρίσει, αλλά παραμένει απόκοσμη και σαρδόνια, η industrial (και δεν εννοούμε τίποτε το «χορευτικό» με αυτή τη λέξη) ραχοκοκαλιά του “The Nucleus Turbine” παγώνει το αίμα, τα απανωτά παραμορφωμένα κιθαριστικά layers χτίζουν ένα ασφυκτικά μαύρο (και μόνο μαύρο) τοπίο. Το “The Purging”, συνολικά ως άλμπουμ, σοκάρει ακόμα και τον πιο υποψιασμένο ακροατή.
Οι Terra Tenebrosa καταφέρνουν να κάνουν την ακραία μουσική ξανά απόμακρη, συναρπαστική, επικίνδυνη. Σε τελική ανάλυση, όταν προ δεκαπεταεντίας οι Breach οραματίζονταν το post metal (πριν καν αυτό υπάρξει), υπήρχε περίπτωση σήμερα μια μπάντα που κατά τα 2/3 αποτελείται από μέλη τους, να δημιουργούσε οτιδήποτε συμβατικό; Σοβαροί να είμαστε…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin