6.5.14

Nadja - Queller (2014)

Δε νομίζω ότι υπάρχει σόφρων άνθρωπος που να έχει παρακολουθήσει στενά την πορεία των Nadja τα τελευταία δώδεκα χρόνια (σύμφωνα με το metal-archives, αυτό είναι μόλις τo... 32o full-length, αλλά δεν παίρνω κι όρκο ότι δεν υπάρχουν και καμιά δεκαριά ακόμα, ούτε λόγος βέβαια για τα άπειρα ΕΡ/split/solo δουλειές κλπ.), όμως αν κρίνω από την ικανοποιητική προσέλευση στην προ τριετίας αθηναϊκή τους εμφάνιση, υπάρχει κάμποσος κόσμος που ενδιαφέρεται (έστω και επιφανειακά, όπως ο γράφων) για το -πρώην καναδικό, νυν- γερμανικό ζεύγος και τις ηχητικές του αναζητήσεις.
Αφού συνηθίσουμε το πραγματικά κακό drum machine που ανέκαθεν τους αδικούσε, στο "Queller" θα συναντήσουμε ένα περιπετειώδες και αιθέριο ύφος, με διάχυτη τη shoegaze γλύκα να κονταροχτυπιέται με τολμηρά φλερτ με το θόρυβο, κορυφώσεις που ίσως φέρουν στο νου τους αδικοχαμένους ήρωες The Angelic Process (όχι τόσο φορτισμένους όμως), και ένα στακάτο heavy κλείσιμο με το (διεστρεμένα Godflesh-ικό με τον τρόπο του) "Quell".
Αν δεν ψαρώνεις από ρασοφορεμένες συνεργασίες-αρπαχτές (γκουχ-γκουχ!) και τούτο δω σε πετύχει στην κατάλληλη φάση, μέχρι και δίσκο της χρονιάς το λες. Οι τολμηροί τσεκάρετε και το σαφώς πιο heavy και σκοτεινό "Tangled" EP που κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin