4.2.11

OM, Universe 217, 3.2.2011, Gagarin 205, Αθήνα

Το ότι θα έβλεπα μια μπάντα σαν τους ΟΜ live τρεις φορές μέσα σε τρία χρόνια είναι κάτι που κάποια χρόνια πριν θα μου φαινόταν αδιανόητο. Κι όμως να λοιπόν που συνέβη, έστω και σε αυτή τη φάση της πορείας τους, χωρίς τον Chris Hakius. (Σχεδόν ακριβώς) ένα χρόνο μετά την παρθενική τους εμφάνιση στην Αθήνα (στο Αν), σε ένα μισογεμάτο Gagarin, η τριάδα πια των ΟM ήταν και πάλι εδώ.

Πρώτοι οι Universe217, με -αν δεν κάνω τρομερό λάθος- νέο ντράμερ, οκ σταθερή αξία τους ξέρουμε και τους λατρεύουμε, φανταστική απόδοση για άλλη μια φορά, από μια από τις καλύτερες και πιο ιδιαίτερες doom μπάντες που υπάρχουν τριγύρω αυτή τη στιγμή.


Οι OM βγήκαν στην ώρα τους (μπράβο στη venerate για την τήρηση του ωραρίου) με το "Meditation is the Practice of Death" (τελικά το "God is Good" είναι δισκάρα και δεν ακούω κουβέντα) και αμέσως φάνηκε ότι η μπάντα έχει δέσει πλήρως. Κάτι που φάνηκε και εντονότερα στα παλιότερα κομμάτια προς το τέλος.
Από την "2 τύποι ψάχνονται" εμφάνιση στο Roadburn 2009 και τη σαφώς πιο "δουλεμένη" περσινή εμφάνισή τους, στο καλοκουρδισμένο παρόν, οπου ο θεούλης Emil Amos εκτός από το ότι συνεχίζει να μοιάζει εξοργιστικά στον Κούγια, έχει καταφέρει να εναρμονίσει το πιο πολύπλοκο παίξιμό του με τα μονολιθικά χτυπήματα του προκατόχου του, κάτι που έδωσε διαφορετική διάσταση στο τελείωμα των "At Giza" και "Bhima's Theme" (χωρίς καμένους ενισχυτές αυτή τη φορά).
O Lichens είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη μπάντα τα τελευταία χρόνια, είναι η μεγαλύτερη μορφή του σύμπαντος, κάνει headbanging ενώ βαράει το ντέφι, παίζει αρμονιάκι casio, παίζει κιθάρα, σηκώνεται και φτιάχνει τα πεσμένα πιατίνια του Amos, ψέλνει αμανέδες σα δεύτερα φωνητικά, απλά θεός. Ο Al Cisneros έχει ξαναφήσει το μαλλί του κι έχει πάρει κι ένα δεκάκιλο από πέρσι, είναι πάντα ο θεός που ξέρουμε, η επιτομή του (κυριολεκτικά) stoner rock.

Στα αρνητικά, η μικρή διάρκεια του σετ των ΟΜ, ο μέτριος ήχος (σε λάιβ των Οm δε νοείται να μην μπορείς να ακούσεις μπάσο), και οι ΜΑΛΑΚΕΣ που είχαν πιάσει την πάρλα (το τρεντ της εποχής δυστυχώς. Πηγαίντε για κάνα καφέ ρε να τα πείτε), και το γεγονός ότι το Gagarin δεν έχει τη 'ζεστασιά' του Αν. Μικροπράματα όμως μπροστά "στη Γκίζα".

(κλικ στις φωτγραφίες για μεγέθυνση)




video credit: icthruyounow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin