1.3.11

Trap Them - Darker Handcraft (2011)

Επειδή κάποιοι μπορεί να μην τους γνωρίζετε, οι Trap Them δεν είναι τυχαία μπάντα, είναι το σχήμα του Brian Izzi από τους December Wolves, και αυτό είναι το τρίτο άλμπουμ τους. ενώ στα τύμπανα εδώ είναι ο Chris Maggio των Coliseum (στο προηγούμενο ήταν ο Mike Justian των Unearth), οπότε αυτόματα καταλαβαίνετε πως η μπάντα νιώθει έντονα. Live οι Trap Them είναι καταιγιστικοί όπως είχαμε διαπιστώσει το 2008 που είχαν έρθει με τους θεούς Grief.
To νέο άλμπουμ είναι μάλλον το καλύτερό τους. Αν και το ντεμπούτο το'χω ακούσει ελάχιστα, αυτό εδώ είναι σίγουρα ανώτερο από το (ήδη γαμάτο) "Seizures in Barren Praise" του '08 παρότι τα στοιχεία του ήχου τους είναι ίδια: Χυμαδιό hardcore με γενναίες επιρροές από 90ς ευρωπαϊκό death metal (κυρίως Entombed και Napalm Death μεσαίας περιόδου), με κάποια blastbeats, αλλά βασικά το κύριο προσόν τους είναι ότι παίζουν απόλυτα πορωτικά και αλήτικα. Aν υπάρχει μια μπάντα να τους παραλληλίσω, αυτοί είναι οι αδικοχαμένοι καναδοί θεοί Cursed.
Δεν χρειάζεται πολλές ακροάσεις ο δίσκος, σε γραπώνει με τη μία. Ειδικά από το Misfits-ικό"The Facts" και μετά απογειώνεται. Τα blastbeats ειδικά του "Sovereign Through The Pines" είναι απλά φονικά, όπως και όλη η riff-ολογία του δίσκου. Τα δυο τελευταία κομμάτια είναι πιο 'μελωδικά' αλλά με την Converge έννοια (παραγωγός ο Kurt Ballou κι εδώ παρεπιπτόντως), και κλείνουν ιδανικά το δίσκο.
Δισκάρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin