3.2.13

Deviated Instinct / Summon the Crows - Split 7" (2012)

Η επαναδραστηριοποίηση των crust/death metal ηρώων Deviated Instinct μέσα στη χρονιά που μας πέρασε, άφησε δύο κυκλοφορίες ως πρώτα δείγματα γραφής της νέας εποχής της θρυλικής μπάντας. Το ΕΡ "Liberty Crawls to the Sanctuary of Slaves", και αυτό εδώ το split 7".  Οποιαδήποτε "κρυφή ελπίδα" περί επιστροφής στον punk ήχο των mid-80s σβήνει πλέον οριστικά, η μπάντα ακούγεται ξανά πρώτα απ'όλα death metal. Μπορεί το αποκαλυπτικό vibe να είναι αυτό ακριβώς που λατρεύουμε στο crust, η μεθοδολογία όμως είναι -όπως και στα τέλη των 90ς- death metal. Με mid tempo ταχύτητες και σαφείς ενδείξεις ότι, παρά την πολύχρονη απουσία τους, οι Deviated Instinct είναι ενήμεροι για το τι συνέβη στο ενδιάμεσο. Δεν μπορώ να πω ότι το "End Times" που συναντάμε εδώ, ή οι boltthrower-ισμοί του ΕΡ μπορούν να εκτοπίσουν απ'την καρδιά μου κυκλοφορίες του παρελθόντος όπως το "Nailed", σίγουρα όμως οι Deviated Instinct έχουν ακόμα κάτι να πουν και περιμένω περισσότερα.
Οι Summon the Crows από την άλλη, κάνουν την έκπληξη. Μπορεί να παίζουν αυτό ακριβώς το black-core (sic)  ύφος που προωθεί αβέρτα -κυρίως- η Southern Lord τα τελευταία χρόνια, μπορεί το "One More for the Gallows" του 2011 να μου'χε φανεί βαρετό, αλλά αυτά εδώ τα δύο κομμάτια βγάζουν ένταση, οργή και σκότος, έχουν καταπληκτικά old-school riffs και εν τέλει ακούγονται ακριβώς όπως πρέπει να είναι το ύφος στο οποίο κινούνται.
Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο 7" βρίσκεται ακόμα, καθώς η Nakkeskudd Plater που το κυκλοφόρησε (όπως και το άλλο περσινό ΕΡ των Deviated Instinct) σταμάτησε τη λειτουργία της λίγο μετά την κυκλοφορία του split.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin