17.12.10

Alexander Hacke - Doomed (2009)

Δεν είμαι σίγουρος άν θεωρείται ΕΡ ή κανονικό άλμπουμ, πάντως είναι αυτό που λέει ο τίτλος του. ο Alexander Hacke των Einstürzende Neubauten το ρίχνει στις ντρονοντουμιές κανονικότατα. Το εναρκτήριο "Ascension Doom" είναι μια χασιματική εικοσάλεπτη ambient/doom καμματάρα που συνετέθη ως σάουντρακ του πίνακα που βλέπετε στο εξώφυλλο για τις ανάγκες μιας έκθεσης (α καλάαααα...), ενώ στη δεκαοχτάλεπτη λάιβ εκτέλεση του "A.D." στα drums εμφανίζεται ο F.M. Einheit (σημαντικο στέλεχος των πρώιμων Neubauten - έφυγε μετά το "Ende Neu").

Όλα τα λεφτά όμως η ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ country διασκευή (κομπλέ με redneck προφορά) του ..."Born Too Late" των Saint Vitus (!!!!) όπου ο Einheit περνάει και ρίχνει μια πενιά με το τρυπάνι του (!!!!!!!), και ο Hacke στο οπισθόφυλλο αναφέρει πως το κομμάτι "είναι ο αδιαμφισβήτητος Ύμνος του Doom". Ντάξει δεν περιγράφω άλλο.

Tα Side-projects των Neubauten παρουσιάζουν γενικώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και εδώ που τα λέμε είναι ψιλοαδύνατον να παρακολουθήσεις τους ίδιους τους Neubauten, πόσο μάλλον τα side-projects τους. Το δισκάκι το τσίμπησα από το merch-stand της αθηναϊκής τους εμφάνισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin