12.12.10

Withered - Dualitas (2010)

Από την Ατλάντα αυτοί οι τύποι και αυτό είναι το 3ο άλμπουμ τους. Δεν έχω ιδέα τι έπαιζε με τα παλιότερά τους (στο ιντερνετ διάβασα για sludge/crust/οτιδήποτε παρελθόν), αυτό εδώ όμως είναι είναι ένα φανταστικό κάτι_σαν_death_metal άλμπουμ. Σε όσα reviews βρήκα στο νετ, όλα αποθεώνουν, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους κατατάξει ακριβώς. death? black? doom? blackened death/doom? doomy black/death? whateva...
Η βάση τους είναι το ευρωπαϊκό death metal των μέσων των 90ς (Hypocrisy, Dissection, Necrophobic κλπ.) αλλά χωρίς τόσες πολλές μελωδίες, και από κει βγαίνουν κάθετες μπαλιές άλλοτε προς Deicide (στα αργά τους) ανιερότητες, άλλοτε προς black metal χιλιόμετρα κι άλλοτε προς doom metal καταδίκες. Όλα αυτά κάτω από μια progressive αντίληψη, και όταν λέω progressive δεν εννοώ πιου-πιου τεχνικούρες, αλλά μια τζούρα Neurosis πάνω σε blast εδώ, ένα ακουστικό πέρασμα λίγο πιο κάτω, μια επική Bathoryίλα εκεί πίσω, μια πινελιά Funeral Mist λίγο παραπέρα, κάνα εμπνευσμένο lead λίγο παρακάτω κλπ. και δυο noise σφηνάκια που κόβουν μαεστρικά το άλμπουμ στη μέση και παγώνουν το αίμα σαν outro. Συνολικά μου θυμίζει την συνθετική αντίληψη των Pestilence εποχής "testimony of the ancients".

Όλα αυτά θα κατέληγαν σε τεράστιο αχταρμά αν δεν υπήρχε μια απίστευτη ποσότητα έμπνευσης (δεν υπάρχει μέτριο κομμάτι στο δίσκο), και αν δεν είχε κάνει τρομερή δουλειά ο Philip Cope των Kylesa στην παραγωγή. Kυκλοφορεί από την prosthetic records με εξώφυλλο από τον θεό Paul Romano.

http://www.myspace.com/withered

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin