12.12.10

Tombs - Winterhours (2009), Fear Is The Weapon (2010)

Winterhours (2009)
Μας ισοπέδωσαν τα μυαλά στο περσινό λάιβ τους στην Αθήνα.
Οι Tombs από το Brooklyn είναι το νέο όχημα του Mike Hill, σπουδαία μορφή της νεοϋορκέζικης σκηνής και πάλαι ποτέ ηγέτης των τρομερών mathcorers Anodyne. Το νέο σχήμα όμως μικρή σχέση έχει με το παλιό.
Τι έχουμε εδώ λοιπόν? Κατά βάση ένα περίεργο μείγμα από παλιούς Isis με τα τελευταία Deathspell Omega. Περίεργο ναι αλλά η περιγραφή πάλι αποτυχημένη είναι. Τα φωνητικά θυμίζουν κυρίως Godflesh, όπως και κάποια μονολιθικά riffs. Τα post-metal στοιχεία δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ενορχήστρωση (παγίδα που πέφτει πολύς κόσμος τελευταία με αποτέλεσμα να γεμίζουμε πουστάκια από παντού), όσο με την τεχνική στις κιθάρες. Φανταστείτε δηλαδή κιθαριστικά θέματα a-la Explosions in the sky πάνω από αρχιδάτο rhythm section. Οι High on Fire φαίνονται κι αυτοί που και που στο δίσκο, ανάμεσα σε καταιγιστικά blackmetal παγωμένα μέρη, όπως και οι Celtic Frost (σε αρκετά riffs). Τέζα σαπίλα δηλαδή.

Τελικώς, αρκετά πρωτότυπο το μείγμα τους, το μόνο που μπορώ να παραλληλίσω είναι οι δικοί μας θεοί Sun Of Nothing ως προς την αντίληψη περί ήχου.

Συγκλονιστικός δίσκος!

Fear Is The Weapon (2010)
Αυτό δεν είναι ακριβώς νέα κυκλοφορία, είναι μια συλλογή που μαζεύει τα κομμάτια από το σπλιτ με Planks καθώς και demo εκτελέσεις κομματιών του "Winter Hours". Στα παλιά κομμάτια φαίνεται η μεγάλη εξέλιξή τους, μιας και δε θυμίζουν τόσο το sludgepostblackdoom κτήνος του περσινού άλμπουμ, αλλά την προηγούμενη μπάντα του ηγέτη Mike Hill, τους death/mathcore θεούς Anodyne με τους "σπαστικούς" ρυθμούς και τη μουντίλα. CD περιορισμένο στα 1000 αντίτυπα από τη relapse.


http://www.myspace.com/tombsbklyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin