25.12.10

Dragged Into Sunlight - "Hatred For Mankind" (2008)

To αλμπουμ αυτό κόπηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα το 2008 από την καρα-kvlt Mordgrimm records (βλ. πρώιμες δουλειές Anaal Nathrakh, Arkhon Infaustus, Osculum Infame, το πρώτο Covenant κλπ.), αλλά οι πρώτες κόπιες κυκλοφόρησαν μέσα στο 2009, κάνοντας γρήγορα sold-out. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Prosthetic records τους υπέγραψε και το επανακυκλοφόρησε (φροντίζοντας παράλληλα να εξαφανίσει τα dl links από το διαδίκτυο, αλλά τελικά ένα του ξέφυγε χεχε). Έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο cult status στο underground (googlάρετε τον τίτλο και θα καταλάβετε).


Από το Liverpool οι τύποι αυτοί, παίζουν ένα θορυβώδες κράμα death/grind/blackmetal, η πιο σωστή περιγραφή που πέτυχα ήταν ένα "Nihilistic metal" κάπου, χοντρικά έχουμε σκοτεινό και brutal death metal a-la Incantation/Immolation με μηδενιστική black metal αύρα και riff-ολογία και θολή θορυβώδη παλαιο-grind ηχητική (σα να ακούς παλιά κασέτα Brutal Truth).
Πίσω από τα τείχη θορύβου κρύβονται οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, με πρώτη και καλύτερη την εκτεταμένη χρήση spoken word samples (στο εναρκτήριο "Boiled Angel" θα βρείτε το ίδιο εκείνο sample του Charles Manson που είχαν χρησιμοποιήσει και οι Skinny Puppy στο "Worlock"), λίγες καλά κρυμένες Carcass-ικές μελωδίες, doom κοψίματα και μια-δυο noise πλάτες σαν κερασάκι στην τούρτα.

Το attitude είναι μηδενιστικό σε βαθμό παρεξήγησης (βλέποντας τη φωτό τους πέρασα για nsbm μπάντα), ενώ το εξώφυλλο και ο τίτλος μιλάνε μόνα τους.








http://www.myspace.com/draggedintosunlight

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin