14.12.10

Ramesses - Take the Curse (2010)

Δεύτερο άλμπουμ για τα 2/3 των "κλασικών" Electric Wizard μετά το τρομερό "Misanthropic Alchemy" του 2007, αλλά δυστυχώς μάλλον απογοήτευση μου φαίνεται.
Έχει κάνα-δυο σπουδαία κομμάτια (το εναρκτήριο "Iron Crow" π.χ. είναι απίστευτη κομματάρα), ευπρόσδεκτες οι δυο-τρεις μπλακμεταλιές δω και κει (μεταξύ μας, σύγχρονο doom/sludgeχωρίς blackmetal επιρροές δεν πολυνοείται, αλλά αυτό είναι μια τεράστια συζήτηση). ΣΥΝΟΛΙΚΑ όμως είναι μάλλον άνισο και ψιλοανέμπνευστο, και ας μου εξηγήσει κάπως πώς γίνεται να περιέχεται δω μέσα ολόκληρο το περσινό ΕΡ "Baptism of the Walking Dead"? Κορόιδα είναι όσοι τα αγόρασαν πέρσι ή εγώ δεν νιώθω από "αντεργκράουντ"? Το artwork παραμένει σταθερά προβοκατόρικο και αμφιλεγόμενο με τις φιλο-NS αναφορές του, αν και στους στίχους δεν βρίσκω κάτι μεμπτό.
Ενιγουέη, οι Ramesses παραμένουν μπαντάρα, θέλω σαν τρελός να τους δω λάιβ, και όσοι δεν το'χουν κάνει, ας τσεκάρουν οπωσδήποτε το "We Will Lead You to Glorious Times" ΕΡ του 2005 και φυσικά το ανυπέρβλητο ντεμπούτο "Misanthropic Alchemy".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin